3de editie Netwerkbijeenkomst in het Apollo Hotel te Papendrecht

Woensdag 20 november jl. is voor de 3de keer de Netwerkbijeenkomst voor leerlingen VMBO 4 en Havo 4 van CSG De Lage Waard en het Willem de Zwijger College gehouden. Dit keer vond de bijeenkomst in het Apollo Hotel te Papendrecht plaats. 76 bedrijven hebben zich voor deze Netwerkbijeenkomst aangemeld en mede dankzij hun inzet en medewerking, kan weer worden teruggekeken op een leerzame en geslaagde bijeenkomst.

Woensdag 20 november 2019, heeft de derde Netwerkbijeenkomst voor 4de jaars leerlingen VMBO en 4de jaars Havo leerlingen CSG De Lage Waard en het Willem de Zwijger College plaatsgevonden. Het evenement vond dit keer plaats in het Apollo Hotel in Papendrecht. De bijeenkomst was weer zeer succesvol.

De Netwerkbijeenkomst is het 3de project in het kader van LOB (=Loopbaan Oriëntatie Begeleiding). De andere 2 projecten zijn de Techniekroute t.b.v. BO en de Onderwijsroute 2de jaars ll VMBO.  De bijeenkomst biedt leerlingen de mogelijkheid om loopbaancompetenties/LOB competenties te ontwikkelen en leert ze hoe je een netwerk op kunt bouwen. Met elkaar (onderwijs, bedrijfsleven en overheid) is gezocht naar een goede manier voor de leerlingen om het netwerken op te pakken/eigen te maken.
Doel: zien-horen-doen, leerlingen laten ervaren / oefenen / leren opbouwen en leren ontwikkelen van een eigen netwerk.

Om 09.30 uur werd iedereen (leerlingen, bedrijven en de wethouders) van harte welkom geheten en werd de openingshandeling door drie aanwezige wethouders van de 3 mede-organiserende gemeenten gedaan. Voor de gemeente Molenlanden werd dit gedaan door– Teunis Jacob Slob - Wethouder Economie en aansluiting Onderwijs en Arbeidsmarkt, voor de gemeente Alblasserdam door Dorien Zandvliet - Wethouder Onderwijs en voor de gemeente Papendrecht door Kees de Ruijter - Wethouder Onderwijs.

startsein/opening netwerkbijeenkomst 2019 door wethouders

De leerlingen betraden de bijeenkomstruimte over de rode loper en liepen via een aangegeven route naar de zalen waar voor hun de bedrijven stonden waar ze mee in gesprek zouden gaan. In 4 sessies van elk een uur werden de totaal 600 (VMBO en Havo) leerlingen in contact gebracht met 76 bedrijven uit diverse sectoren. s' Ochtends 2 sessies t.b.v. leerlingen van CSG De Lage Waard en s' middags 2 sessies tbv leerlingen van het Willem de Zwijger College.

Er werden 4 sessies van een uur georganiseerd, en aan elke sessie namen 180 tot 130 leerlingen deel. De. totaal 76 bedrijven uit allerlei verschillende sectoren waren over 4 zalen verdeeld. De leerlingen bezochten twee- of drietallen vier bedrijven naar keuze. Elke leerling had 2 x een gesprek van 10 minuten met een bedrijf hebben en 2 x observatiemomenten, dus per twee- of drietal hebben de leerlingen gesprekken en observatiemomenten. Na de gesprekken werden de leerlingen in de gelegenheid gesteld om de resterende tijd rond te kijken en kennis te maken met andere bedrijven.

Bij de koffie en thee was er voor de bedrijven een lekkere petit four, gemaakt door pannenkoekenhuis Frittella. Tussen de middag werd de deelnemende bedrijven een uitgebreid lopend buffet aangeboden, verzorgd door de catering van het Apollo Hotel, als dank voor hun inzet om deze Netwerkbijeenkomst voor de leerlingen mogelijk te maken.

Dankzij de medewerking van de 76 bedrijven en de hulp van medewerkers van Gemiva en Frittella bij de garderobe / catering, is deze Netwerkbijeenkomst een zeer geslaagde dag geworden waar met trots op teruggekeken mag worden. Onze hartelijke dank hiervoor!

De organisatie is in handen van CSG De Lage Waard, het Willem de Zwijger College, Konekto, Exposelect en de gemeente Alblasserdam, de gemeente Molenlanden en de gemeente Papendrecht.