Nieuws Onderwijs & Arbeidsmarkt

• 3de editie Netwerkbijeenkomst in het Apollo Hotel te Papendrecht

28 november 2019

Woensdag 20 november jl. is voor de 3de keer de Netwerkbijeenkomst voor leerlingen VMBO 4 en Havo 4 van CSG De Lage Waard en het Willem de Zwijger College gehouden. Dit keer vond de bijeenkomst in het Apollo Hotel te Papendrecht plaats. 76 bedrijven hebben zich voor deze Netwerkbijeenkomst aangemeld en mede dankzij hun inzet en medewerking, kan weer worden teruggekeken op een leerzame en geslaagde bijeenkomst.

• Uitreiking plaquettes aan 7 Papendrechtse bedrijven door wethouder Paans en de Ruijter

07 november 2019

Maandag 14 oktober jl. zijn in Pannenkoekenhuis Frittella (Meentpassage 24 te Papendrecht) aan zeven Papendrechtse bedrijven en 2 Alblasserdamse bedrijven plaquettes uitgereikt door wethouder Pieter Paans (Economie) en wethouder Kees de Ruijter (Onderwijs), gemeente Papendrecht en wethouder Dorien Zandvliet (Onderwijs) gemeente Alblasserdam.

• Vijfde Techniekroute Papendrecht

05 juli 2019

Woensdag 5 juni 2019 heeft voor de vijfde keer de Techniekroute Papendrecht plaats gevonden. Het was weer een zeer geslaagde, erg leerzame en leuke ochtend.

• Commissaris van de Koning ontmoet Vertegenwoordigers maatschappelijk middenveld

05 juli 2019

Op donderdag 23 mei 2019 heeft commissaris van de Koning van Zuid Holland, de heer Jaap Smit een bezoek gebracht aan Papendrecht.

• Eerste Regionale Techniekspelen

05 juli 2019

Woensdag 20 maart heeft de eerste Regionale Techniekspelen plaatsgevonden bij Veth Propulsion in Papendrecht. Onder toeziend oog van een jury streden totaal veertien basisscholen uit de Alblasserwaard om de snelste, inventiefste en origineelste boot. Wethouder Kees de Ruijter was ook aanwezig en aanschouwde de creatieve bouwwerken van de kinderen.

• Succesvolle OnderwijsRoute Alblasserdam Papendrecht 7 maart 2019

05 juli 2019

VMBO-2 scholieren "zien, voelen en proeven bedrijven" voor hun vervolgopleiding.

• Kickoff Ontdekkings-/voorlichtingsapp Smart Lectures 2018

05 juli 2019

Woensdag 20 februari 2019 was de kickoff voor het maken van een prototype van een voorlichtingsapp, die bedacht is door leerlingen tijdens de tweede editie van Smart lectures met als thema zorgtechnologie.