Leerwerkbedrijven Papendrecht

Gezellig en met plezier samenwerken in een leerwerkbedrijf

Is een gewone baan (nog) net iets te lastig voor je, maar wil je wel graag actief zijn in de samenleving? Gezellig samenwerken en met  collega’s leuke dingen maken of bijvoorbeeld restaurant- en  winkelbezoekers helpen? En als het goed gaat zelfs een bonus verdienen? Denk dan eens aan werken bij een Leerwerkbedrijf!

Om participatieplaatsen te realiseren waar mensen maatschappelijk actief kunnen zijn bij bedrijven/organisaties, is er in Papendrecht een samenwerking ontstaan met de volgende partners: GemivaCombigoods (Fritella & inpakcentrum), Opnieuw en CoMEE DrechtstedenSDD. De deelnemers krijgen een opleidingstraject aangeboden. Dit opleidingstraject wordt in groepsverband (liefst lokaal) gegeven en is met name gericht op houding, gedrag en werknemersvaardigheden. Met dit traject worden de kansen op een vervolgopleiding of regulier werk vergroot.

In Papendrecht kun je bij verschillende organisaties aan de slag: 

Opnieuw & Co: van sorteren tot de koffiecorner

Bij de kringloopwinkel van Opnieuw & Co kun je onder meer gebruikte goederen inzamelen, sorteren, repareren of verkopen. Daarnaast is er werk in de koffiecorner, schoonmaak en administratie.

Gemiva: mensen verbinden, talenten benutten*

Bij Gemiva-SVG Groep lopen begeleiders, cliënten vrijwilligers, stagiairs en wijkbewoners allemaal door elkaar heen. Gezocht wordt naar een geschikte plek waar jij past en werk dat bij jou past. Daarin zijn volop mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld in onze sociale wijkwinkel Fideel ondersteunen, werken in Het Kaarsenatelier, Textielatelier, bij de Groenderij of hand- en spandiensten verrichten in de lunchruimte of in een van de gebouwen. Bijvoorbeeld in ons AC aan de Johannes Vermeerstraat. Ook kun je met een van onze teams werken op onder meer de kinderboerderij, bij een voetbalvereniging etc.

Frittella: bezoekers een fijne tijd bezorgen *

Bij Pannenkoekenhuis Frittella draait het allemaal om bezoekers een fijne tijd bezorgen. Daarom kun je werken in de keuken maar natuurlijk ook in de bediening. Dat betekent snijden en borden opmaken in de keuken, gasten verwelkomen, tafels dekken en gerechten uitserveren.

Inpakcentrum.nl: alles op het gebied van inpakwerk *

Het Inpakcentrum is gespecialiseerd in kleine en grote (spoed)opdrachten op het gebied van in- en ompakwerk. Een grote diversiteit aan werkzaamheden zorgt dat iedereen zijn sterke kanten kan benutten, zowel in de productie als in de logistiek.

*Gemiva, Frittella en het Inpakcentrum bieden in samenwerking met Da Vinci ook de mogelijkheid een MBO 1 opleiding te volgen.

Meer informatie

Zie ook de flyer Leerwerkbedrijven (pdf, 1.773 kB) en de films over de leerwerkbedrijven: