OnderwijsRoute Alblasserdam en Papendrecht 2020

Zet dit in mijn agenda

Dit jaar vindt de zevende editie OnderwijsRoute Alblasserdam en Papendrecht plaats. De OnderwijsRoute is dit jaar voor leerlingen 1ste en 2de jaars VMBO en Mavo van het Willem de Zwijger College en CSG De Lage Waard. De leerlingen gaan op donderdag 5 maart in groepjes van maximaal 10 leerlingen langs twee bedrijven (naar eigen keuze). De bedrijven die deelnemen zijn gevestigd in Alblasserdam of Papendrecht.

Datum
donderdag 05 maart, 2020 van 09:00 tot 12:00
Locatie
Bedrijven in Papendrecht en Alblasserdam

350 eerste- en tweedejaars leerlingen VMBO en MAVO van CSG De Lage Waard en het Willem de Zwijger College gaan donderdagochtend 5 maart op bezoek bij bedrijven, instellingen en organisaties in Alblasserdam en Papendrecht. Dit gebeurt in het kader van de OnderwijsRoute die dit jaar voor de zevende keer wordt gehouden. U bent van harte welkom om hiervan verslag te doen.

De leerlingen gaan op bezoek bij een bedrijf of organisatie in een sector waarvoor zij een voorkeur hebben. Dit kijkje in de keuken is bedoeld om hen te helpen bij het kiezen van het vervolg van hun opleiding. Leerlingen in deze leeftijd zijn op zoek naar wat ze leuk vinden en naar wat bij hen past. De OnderwijsRoute biedt leerlingen de kans dit te ervaren. De deelnemende bedrijven, instellingen en organisaties maken op hun beurt misschien wel kennis met een potentiële werknemer.

Aan deze zevende OnderwijsRoute nemen 39 bedrijven, instellingen en organisaties deel:

In Papendrecht: Bakker Bart, Breko shipbuilding & repair, Combigoods inpakcentrum, Cross Fit, Dixi Sanitary Service, Fokker Aerostructures, Gemiva-SVG Groep, Grandcafe Willaerts, Il Mercato, Jumbo Westpolder en Jumbo de Meent, Pannenkoekenhuis Fritella, Rovanda, Scheepswerf Slob, Schenk Tanktransport, Service Only, Struijk Optiek, VandeGrijp IGS B. V., Veth Propulsion.

In Alblasserdam: AP Houtconstructies, BV Braanker Logistics Group, Discom Exhaust Technology, ETB de Noord, FN Steel B.V., Ford Wensveen, Global Fitness, Haan Verhuizingen, Hak BV, Landvast Cultureel Centrum, Le Barrage, Lésec Beveiliging BV, Maat Vorkheftrucks, Mc Donalds, P. van der Schee bv, Royal IHC, Schadenet De Koning, Stichting Waardeburgh (zorg voor ouderen), Tribus Pro en Valk Welding.

Vervoer: Meerdere touringcars van De Snelle Vliet brengen de leerlingen van CSG De Lage Waard en het Willem de Zwijger College van adres naar adres.

Tijdens het bezoek: Een bedrijfsbezoek duurt ongeveer een uur. De leerlingen krijgen een rondleiding en komen meer te weten over de activiteiten van het bedrijf of de organisatie en over de betreffende branche. Ook gaan de leerlingen zelf aan de slag. De leerlingen zijn op school voorbereid op het bezoek en hebben vragen bedacht.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met: 

Ninetta Lorenc, gemeente Papendrecht: n.lorenc@papendrecht.nl / 078-7706315