OnderwijsRoute Alblasserdam Papendrecht

De onderwijsroute is voor het eerst gehouden in 2014 en was zo'n groot succes dat besloten is dit ieder jaar te organiseren.

Er nemen aan de onderwijsroute jaarlijks ruim 24 bedrijven geheel belangeloos deel. Voor bedrijven is de onderwijsroute een mogelijkheid om kennis te maken met hun mogelijk toekomstige medewerkers.

Leerlingen, tweede leerjaar VMBO van Willem de Zwijger College en CSG De Lage Waard, worden met bussen naar verschillende bedrijven in beide gemeenten gebracht. De deelnemende bedrijven ontvangen de leerlingen en laten hen kennismaken met de werkzaamheden en de beroepen die voorkomen in het bedrijf. Voor leerlingen zorgt dit ervoor dat zij een beter zicht krijgen op het bedrijfsleven, wat hen een steuntje in de rug geeft met betrekking tot het maken van een keuze voor en oriëntatie op hun loopbaan en beroep.

De Onderwijsroute wordt georganiseerd door onderwijsinstellingen Willem de Zwijger College en De Lage Waard, in samenwerking met de Ondernemersvereniging Papendrecht, de Ondernemers Kring Alblasserdam, gemeente Alblasserdam en Papendrecht en Konekto.

OnderwijsRoute Alblasserdam Papendrecht
Contactpersoon Miranda van Amstel
Locatie Diverse bedrijven in Alblasserdam en Papendrecht
Datum 07-03-2019
Toegangsprijzen n.v.t.