Nieuws

Hier vindt u een overzicht van alle nieuwsberichten uit Papendrecht met betrekking tot Oekraïne.

11 april 2022 - In het zalencentrum De Palm van de Bethlehemkerk zijn de eerste 21 vluchtelingen uit Oekraine aangekomen


Ook in Papendrecht is de afgelopen weken hard gezocht  naar geschikte tijdelijke opvanglocaties.  In het zalencentrum De Palm van de Bethlehemkerk is plek voor 50 personen.

Burgemeester Annemiek Jetten is dankbaar dat de Bethlehemkerk zalencentrum De Palm beschikbaar heeft gesteld. "Wij waarderen hun hulp en inzet enorm. Het is hartverwarmend hoe zij met ons meedenken en zich in willen zetten voor de vele vluchtelingen die onze kant op gaan komen."

De opvanglocatie straks biedt tijdelijke huisvesting aan ongeveer 40 tot 50 personen. " Ik hoop dat de mensen hier de rust en ruimte kunnen vinden om te verwerken wat ze hebben meegemaakt," aldus de burgemeester.

"Al vanaf het begin van de oorlog denken de verschillende kerken binnen Papendrecht met ons mee. Mooie initiatieven hebben zij gestart. En nu bieden zij ook nog aan een grote groep mensen huisvesting, " licht Jetten toe.

Uiteraard is er voor de gebruikers van het zalencentrum naar een tijdelijke andere oplossing gezocht., zodat reeds geplande bijeenkomsten e.d. gewoon doorgang kunnen vinden.

Wilt u helpen?

De burgemeester wil nogmaals graag benadrukken dat het hartverwarmend is hoe iedereen zijn hulp aanbiedt. "Toch wil ik u nogmaals vragen om geen spullen naar de opvanglocatie te brengen. U kunt wel op andere manieren helpen. Kijk voor meer informatie op www.zhzveilig.nl/oekraine en op www.puurpapendrecht.nl voor alle lokale en landelijke initiatieven." Ook benadrukt zij graag dat de mensen die hier tijdelijk komen wonen het meest gebaat zijn bij rust.

13 maart 2022 - Eerste vluchtelingen aangekomen in Papendrecht

Een groep van acht vluchtelingen uit Oekraïne wordt sinds dinsdagavond 8 maart opgevangen in het Leonardo hotel in Papendrecht. De gemeente heeft daar meerdere kamers gereserveerd om zo de eerste vluchtelingen op te kunnen vangen. Voor langdurige opvang is de gemeente in gesprek met diverse partijen.
Burgemeester Annemiek Jetten: "Laten we er samen voor zorgen dat deze mensen zich welkom voelen in Papendrecht. Geef hen de rust en ruimte om te verwerken wat zij de afgelopen weken hebben meegemaakt. En laten we ze helpen daar waar behoefte aan is."

Jetten doet ook nog een oproep: "Kom niet naar de opvanglocatie met spullen. Het is goed bedoeld. Maar deze mensen zijn gebaat bij rust. En als gemeente zullen wij inventariseren waar zij behoefte aan hebben."

4 maart 2022 - De Oekraïense vlag is gehesen in Papendrecht

Uit solidariteit met de Oekraïense bevolking hebben wij in Papendrecht op het marktplein de Oekraïense vlag gehesen.

3 maart 2022 - Statement gemeenteraad

De gemeenteraad spreekt zich uit voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. "Uit solidariteit voor al die mensen. Jong en oud, die tegen hun wil huis en haard hebben moeten verlaten. Laten we hen helpen. Door ze in Papendrecht een veilige plek te geven. En met elkaar gastvrij te zijn voor Oekraïense vluchtelingen."
U kunt hier het statement lezen.