oktober

 • Gemeentehuis op dinsdag 1 november vanaf 12:00 uur gesloten.

  31 oktober 2022

  In verband met een bijeenkomst van team Dienstverlening & Facilitaire Zaken is het gemeentehuis op dinsdag 1 november vanaf 12:00 uur gesloten.
  Telefonisch en via Social Media zijn wij tussen 08:00 en 12:00 uur te bereiken.

 • Maatregelen voor beter Drechthoppervervoer

  28 oktober 2022

  Stroomlijn neemt maatregelen om reizigers die gebruik maken van onder meer de Drechthopper toch zo goed mogelijk op tijd te kunnen vervoeren.

 • Hoe houden we Papendrecht ook op de weg in beweging?

  20 oktober 2022

  De manier waarop we ons van, naar en binnen Papendrecht verplaatsen moeten we aanpassen. Alleen zo houden we onze mooie woonplaats leefbaar, verkeersveilig en bereikbaar. De manier waarop we ons in het verkeer verplaatsen noemen we mobiliteit. Wat zijn uw wensen en behoeften op dat gebied en waar moet de gemeente volgens u voorrang aan geven?

 • Geslaagde ontbijtbijeenkomst met geld- en bespaartips voor inwoners

  18 oktober 2022

  Ruim 100 inwoners hebben 17 oktober deelgenomen aan de ontbijtbijeenkomst die de gemeente Papendrecht samen met de Sociale Dienst Drechtsteden organiseerde, en waarin geld- en besparingstips centraal stonden. Terwijl de inwoners genoten van een gratis ontbijt in Pannenkoekenhuis Fritella, werden ze welkom geheten door wethouder Sociaal Domein Jaco van Erk en wethouder Financiën Sophia de Keizer. Tijdens en na het ontbijt kregen de aanwezigen tips hoe men beter om kan gaan met een beperkt financieel budget. De aanwezige professionals van diverse maatschappelijke organisaties gingen uitgebreid in gesprek met inwoners, en ook onderling wisselden inwoners hun eigen ervaringen en praktijkvoorbeelden met elkaar uit.

 • Verhuizing Bibliotheek naar het gemeentehuis

  13 oktober 2022

  Maandag 17 oktober starten in het gemeentehuis van Papendrecht werkzaamheden ter voorbereiding van de komst van de bibliotheek. In december verhuist de bieb naar het gemeentehuis. Voor inwoners biedt de verhuizing volop mooie kansen op het gebied van ontmoeting, ontwikkeling, kennisdeling en informatievoorziening. Van een paspoort ophalen tot een krantje of boek lezen en koffie drinken met dorpsgenoten; het kan straks allemaal op één plek!

 • Burgemeester Jetten opent met initiatiefneemster Marije Schraven-Moree regenboogpad op internationale Coming-Outdag

  12 oktober 2022

  Onder flinke publieke belangstelling heeft burgemeester Annemiek Jetten gistermiddag samen met initiatiefneemster Marije Schraven-Moree op internationale Coming Out-dag het begin dit jaar al aangekondigde regenboogpad geopend. Dat gebeurde op het kruispunt van de Veerweg met de Vondellaan. Met deze bijzondere oversteekplaats wil Papendrecht onderstrepen dat iedereen zich veilig en geaccepteerd kan voelen in de gemeente, ongeacht religie, geslacht, of geaardheid. Ook veel scholieren van De Lage Waard en Willem de Zwijger waren aanwezig en nieuwsgierig naar de opvallende en kleurrijke oversteekplaats. Na de opening voerden leerlingen van het Willem de Zwijger College een dansvoorstelling op.

 • Lever van 10 tot en met 16 oktober anoniem en straffeloos je mes in

  28 oktober 2022

  De laatste jaren hebben we te maken met messenproblematiek onder jongeren. Daarom organiseert de gemeente Papendrecht samen met de politie en jongerenwerk/Suppord een regionale inleveractie van steekwapens.
  Iedereen die van een mes af wil, kan dit op maandag 10 en dinsdag 11 oktober afgeven bij Suppord aan de Boeieraak 1 van 19:00 tot 21:30 uur. Dit kan anoniem en zonder straf: de gemeente en politie registreren geen gegevens.