Pleeggezinnen Papendrecht ontvangen kleine attentie

Deze week is het 'Week van de Pleegzorg'. De gemeente Papendrecht zet daarom pleeggezinnen in het zonnetje.

Elk jaar organiseert Jeugdzorg Nederland de Week van de Pleegzorg. Dit jaar is de Week van de Pleegzorg van 2 tot en met 9 november. Doel van deze actieweek is om extra aandacht te vragen voor pleegzorg en het tekort aan pleegouders. Pleegouders worden in het zonnetje gezet en potentiële pleegouders worden actief geholpen en ondersteund in hun keuze of pleegzorg bij hen past.

Deze week ontvangen alle pleeggezinnen in Papendrecht daarom een kleine attentie voor hun inzet om een veilig en stabiel thuis te bieden. Heel veel kinderen wachten in Nederland nog op zo'n plek. Zij wonen nu nog op een plek waar het voor hen niet stabiel genoeg is. Hun leven en hun vrije ontplooiing staan in de wacht.
 
Wethouder Jan Dirk van der Borg (van onder andere jeugdzorg) bezocht vandaag een pleeggezin in Papendrecht: Open je huis en deel je hart wordt vaak genoemd door pleegouders, zo voelde het ook tijdens dit bezoek. Een warm welkom bij een gezin dat een beetje liefde en aandacht over had voor een ander kindje.

Word ook pleegouder

Ieder kind hoort op te groeien op een veilige plek met liefde en structuur. Voor meer dan 23.000 kinderen is een veilig en stabiel thuis niet vanzelfsprekend. Voor die kinderen zoeken we pleegouders. Mensen die tijdelijk willen zorgen voor een kind van een ander. Soms voor een weekend per maand. En in andere gevallen voor langere tijd. Help een kind zo thuis mogelijk op te groeien, word ook pleegouder.