Margreet van Driel voorgedragen als nieuwe burgemeester van Papendrecht

Mevrouw Margreet van Driel is 61 jaar en voormalig wethouder van de gemeente Zoetermeer.

De gemeenteraad heeft op dinsdag 15 november mevrouw Margreet van Driel voorgedragen als nieuwe burgemeester voor Papendrecht. Zij was tot deze zomer wethouder Sociale zaken, Arbeidsmarkt, Citymarketing, Evenementen en Grondzaken voor een lokale partij in de gemeente Zoetermeer.

'Authentiek, empathisch en warm'

De voorzitter van de vertrouwenscommissie, Leon van den Dool (CDA), over hun keuze voor de geselecteerde kandidaat: "Margreet van Driel is een ervaren bestuurder, dat geeft haar een goede basis voor de diverse rollen die een burgemeester vervult. We hebben haar leren kennen als authentiek, empathisch en warm. Ze heeft een overtuigende keuze gemaakt voor Papendrecht. Ze combineert heel mooi een zakelijke en analytische insteek met de menselijke kant van een burgermoeder. We zijn allemaal heel blij met deze voordracht."

De vertrouwenscommissie, bestaande uit raadsleden van de 9 politieke partijen in de gemeenteraad, heeft in de afgelopen maanden de voordracht voorbereid op basis van de op 5 juli 2022 door de gemeenteraad vastgestelde profielschets.

Achtergrond en politiek ervaring Van Driel

Margreet van Driel is 61 jaar, getrouwd en woont in Zoetermeer. Ze heeft als wethouder namens een lokale partij deel uitgemaakt van twee colleges in de gemeente Zoetermeer. Voor het wethouderschap was zij jarenlang directeur/bestuurder van stichting Promotie Zoetermeer; daarvoor was zij werkzaam in het bedrijfsleven. Dat geeft haar een goede basis voor de diverse rollen die ze als burgemeester te vervullen heeft. Ze heeft zich uitgebreid georiënteerd  en voorbereid op het burgemeesterschap en daarbij een bewuste en overtuigende keuze gemaakt voor Papendrecht.

Voordracht op korte termijn aangeboden aan minister Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

De voordracht wordt binnenkort aangeboden aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, om daarmee de kroonbenoeming mogelijk te maken. De benoeming is definitief als het Koninklijk Besluit daartoe getekend is.

Installatie verwacht op 8 februari 2023

De gemeenteraad gaat ervan uit dat mevrouw Van Driel op 8 februari 2023 wordt geïnstalleerd en aan de slag kan gaan als nieuwe burgemeester in Papendrecht.

toespraak Margreet van Driel na voordracht als nieuwe burgemeester van Papenrecht