Wie verdient volgens u een lintje?

Een Koninklijke onderscheiding -ook wel bekend als het lintje- is een Koninklijk schouderklopje voor iemand die iets bijzonders heeft gedaan.

Overal in Nederland en zeker in Papendrecht zetten veel mensen zich belangeloos in voor de samenleving. Kent u iemand die altijd klaarstaat voor anderen? En dat al jarenlang? Draag diegene dan voor, voor een Koninklijke onderscheiding!

Wie kunnen onderscheiden worden

Iemand krijgt niet zomaar een lintje. Hij of zij moet zich langdurig, intensief en op bijzondere wijze hebben ingezet voor de samenleving en u moet de verdiensten kunnen aantonen. De kandidaat moet aan onderstaande criteria voldoen:
•    woont in Papendrecht
•    tenminste 15 jaar maatschappelijk actief in vrijwilligerswerk of bijzondere of zeer uitzonderlijke verdiensten in de werkkring dat voor de samenleving veel betekent
•    De bijzondere verdiensten van de kandidaat moeten nog actueel zijn en niet te ver in het verleden liggen.


Lange procedure

De procedure van aanvraag tot uitreiking neemt veel tijd in beslag. Daarom moeten aanvragen voor de lintjesregen voor 2023 uiterlijk 8 juli 2022 al worden ingediend.

Informatie en aanvragen

Wilt u meer informatie over onderscheidingen dan kunt u contact op te nemen met mevr. S. Petersen-Ho A Hing of C.M. Weijer. Zij kunnen in grote lijnen aangeven of iemand kans maakt op een lintje, of welke informatie (nog meer) nodig is. Op www.lintjes.nl vindt u alle informatie over Koninklijke onderscheiding. Daar vult u een online aanvraagformulier in.