Papendrecht treft extra maatregelen rondom kermis

PAPENDRECHT – Van woensdag 11 mei tot en met zaterdag 14 mei 2022 staat er een kleine kermis op het marktplein van Papendrecht. Helaas zijn er de afgelopen twee avonden incidenten geweest in het centrum met jongeren. Mede daarom zijn er voor de komende twee dagen extra maatregelen getroffen.

De afgelopen twee avonden is het onrustig geweest in het centrum van Papendrecht. Afgelopen nacht is het zelfs geëscaleerd. De politie in Papendrecht heeft spoed assistentie moeten aanvragen, omdat een grote groep jongeren zich rond sluitingstijd keerde tegen de politie tijdens een aanhouding van een 21 jarige Papendrechter, die in het bezit was van een wapen. 

Burgemeester Jetten: "Ik begrijp dat een kermis een enorme aantrekkingskracht heeft op jongeren. Helaas hebben we daardoor de afgelopen twee avonden te maken gehad met een grimmige sfeer in ons centrum."

Burgemeester Jetten wil in het kader van de openbare orde en veiligheid geen risico's nemen. Daarom heeft zij in overleg met de politie besloten meerdere zichtbare en onzichtbare maatregelen te nemen. De kermis sluit eerder dan gepland, rond 22.30 uur.

Kermis Papendrecht 2022