Zilveren gemeentespeld voor vrijwilliger Mourik van de Voedselbank Papendrecht

Zaterdag 26 maart 2022 ontving Arie Mourik, vrijwillig bij de Voedselbank Papendrecht uit handen van waarnemend burgemeester Annemiek Jetten de zilveren gemeentespeld.

De heer Mourik heeft zich ruim zestien jaar wekelijks met hart en ziel ingezet voor de Stichting Voedselbank Papendrecht, waarvan de afgelopen vier jaar vijf ochtenden per week. Hij is vanaf de start in april 2005 betrokken bij de Voedselbank. Vanwege fysieke beperkingen neemt hij nu op 75-jarige leeftijd in het bijzijn van de andere vrijwilligers afscheid.

In de afgelopen periode werkte de heer Mourik aanvankelijk eenmaal per veertien dagen mee, later werd dat wekelijks en vervolgens meerdere dagen per week. Hij hielp mee om van de geleverde levensmiddelen pakketten samen te stellen. Vanaf 2007 haalde hij persoonlijk de levensmiddelen op bij de verschillende supermarkten in Papendrecht en zette hij voedselpakketten klaar. Als gepensioneerde slager kon hij medewerkers en cliënten advies geven over alles wat met vlees te maken heeft. Toen het pand van de Voedselbank te klein werd, hielp hij mee met de verhuizing naar een nieuw pand op het Westeind. Ook na een nieuwe verhuizing naar de Coornhertstraat was de heer Mourik volop betrokken bij het ophalen, verdelen en klaarzetten van voedselpakketten.