Tijdelijke subsidieregeling voor ontmoeting verlengd

De gemeente heeft het afgelopen jaar de coronasteungelden van het Rijk ingezet om buurthuizen in Papendrecht te stimuleren en ondersteunen. Deze tijdelijke subsidieregeling is verlengd. Tot eind dit jaar kunnen organisaties met een buurthuisfunctie maximaal 3.000 euro aanvragen.

Buurthuisfunctie De Spil

Wethouder Corine Verver op bezoek bij een koffie inloopmoment. Foto door: She Fotografie.

De coronasteun is bedoeld om de samenleving een duwtje in de rug te geven, om ontmoetingen tussen mensen te stimuleren. Corine Verver (wethouder participatie): "Dat is precies waar we na al die tijd behoefte aan hebben: gezelligheid en verbinding met de mensen om je heen."

Hoe aanvragen?

Een buurthuis is een plek met sociale activiteiten waar mensen elkaar op laagdrempelige wijze kunnen ontmoeten. Zo'n plek helpt inwoners om met elkaar in contact te komen of blijven. Dat kan heel eenvoudig of kleinschalig zijn. Vanuit het coronafonds is er in totaal 40.000 euro beschikbaar voor het stimuleren en ondersteunen van buurthuis(-functies). Er kan een maximumbedrag van 3.000 euro per buurthuisfunctie worden aangevraagd voor het organiseren van activiteiten die gericht zijn op ontmoeting. Ook organisaties die in 2021 al coronasteun ontvingen, mogen dit jaar opnieuw een aanvraag doen.

Kijk voor meer informatie en het aanvraagformulier op www.papendrecht.nl.