College op bezoek bij Suppord

Het nieuwe college van Papendrecht maakte gisteren kennis met Suppord, het jeugd en jongerenwerk van de gemeente Papendrecht. De wethouders kregen een rondleiding en uitleg over het jeugd- en jongerenwerk op de locatie aan de Boeieraak 1.

College bezoekt Suppord_1

Enthousiast vertelden de jeugd- en jongerenwerkers over de activiteiten die zij in Papendrecht organiseren. Maar ook over hun werkzaamheden op het gebied van talentontwikkeling en coaching voor jeugd en jongeren. En over de belangrijke preventiefunctie die Suppord heeft op het gebied van zorg en welzijn voor de Papendrechtse jeugd en jongvolwassenen. 

Tijdens het bezoek werden de wethouders verwend met lekkere gezonde hapjes die bereid waren door de kinderen van de kookcursus onder begeleiding van Petra van het familiehuis. Bij Suppord worden tal van dergelijke activiteiten georganiseerd. Kijk op de website van Suppord voor het totale aanbod of kom vrijblijvend langs.

De jeugd- en jongerenwerkers hebben het bezoek van het college in ieder geval enorm gewaardeerd en kijken terug op een waardevolle ontmoeting. Wethouder Sociaal Domein, Jaco van Erk: "Fijn om samen met mijn collega's letterlijk en figuurlijk een kijkje in de keuken te hebben gekregen van Suppord. Het is enorm belangrijk dat we een vangnet hebben voor onze jeugd. Een plek waar zij terecht kunnen met al hun vragen."  

Wat het college betreft was het een geslaagde meeting, waarbij zij een mooi inkijkje kregen in het goede en betekenisvolle werk wat de jeugd- en jongerenwerkers daar verrichten. "Als college gaan we graag naar buiten en in gesprek met die mensen, organisaties en instellingen die Papendrecht een nog fijnere plek maken om te leven, wonen en werken", licht wethouder Jeugdzorg, Jan Dirk van der Borg toe. "Suggesties en uitnodigingen zijn altijd welkom". 

Deze eerste gezamenlijke ontmoeting was in iedere geval voor alle betrokkenen een succes. 

#samenmakenwePapendrecht