augustus

• Zaterdag 3 september: Wereldfeest!

30 augustus 2022
  • De Rietgors door de ogen van de jeugd

30 augustus 2022

Eerder dit jaar kreeg de burgemeester twee leerlingen van de Lage Waard op bezoek. Zij wilden graag een dagje meelopen met de burgemeester. Tijdens de meeloopdag bezochten ze de gemeentewerf, spraken ze de beheerder van de begraafplaats, kregen ze een rondleiding op het gemeentehuis en hadden ze een ontmoeting met de driehoek: burgemeester, gemeentesecretaris en griffier. Tijdens de rondleiding in het gemeentehuis stonden zij ook even stil bij de verschillende schilderijen en kunstvoorwerpen uit de Rietgorscollectie.

• Vermelding in gemeentemagazine? Geef uw wijzigingen dan nu door aan Akse Media

29 augustus 2022

Eind dit jaar brengt Akse Media een Papendrechts gemeentemagazine uit. Heeft uw bedrijf of organisatie een vermelding in die gids of wilt u een vermelding? Geef dat dan nu door aan Akse Media.

• Kom ook naar de Veiligheidsdag in Papendrecht

25 augustus 2022

Op zaterdag 3 september 2022 is er een Veiligheidsdag op het marktplein voor het gemeentehuis van Papendrecht. Tussen 10.00 en 16.00 uur is er van alles te zien en te doen over veiligheid. Kom ook langs en leer wat u zelf kunt doen om uw veiligheid te vergroten.

• Resultaten moestuinonderzoek PFAS verwacht op 5 september

25 augustus 2022

De resultaten van het moestuinonderzoek zijn binnenkort bekend. De gemeenten Dordrecht, Molenlanden, Papendrecht en Sliedrecht startten vorig jaar met een onderzoek in verschillende moestuinen rondom Chemours. We onderzoeken de hoeveelheid PFAS, waaronder PFOA en GenX in groente en fruit. Met dit onderzoek komt er een advies voor eten uit eigen (moes)tuin. Het RIVM publiceert binnenkort het rapport hierover.

• Scootmobiel Informatiedag in Papendrecht

24 augustus 2022
  • Hulp bij het aanvragen van eenmalige energietoeslag

18 oktober 2022
  • Volop cultuur in Papendrecht te beleven

01 september 2022
  • 9 sollicitanten voor burgemeesterschap Papendrecht

16 augustus 2022

Voor het burgemeesterschap van Papendrecht hebben 9 kandidaten hun belangstelling kenbaar gemaakt bij Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid-Holland. De nieuwe burgemeester zal naar verwachting per 15 februari 2023 in functie treden.