Werkzaamheden rosarium Vondelpark van start

Het rosarium is een bijzonder onderdeel van het Vondelpark. Dit is een tuin waarin rozen de voornaamste plant zijn. De gemeenteraad van de gemeente Papendrecht heeft in de zomer van 2021 besloten om de negen plantvakken in ere te herstellen. Aannemingsbedrijf A-Garden Groenspecialisten uit Dordrecht start vanaf woensdag 6 april 2022 met de aanleg van de beplanting. De verwachting is dat de werkzaamheden eind april 2022 zijn afgerond. Het rosarium wordt aantrekkelijk, duurzaam en onderhoudsvriendelijk.

Locatie Rosarium

Negen plantvakken

Het rosarium bestaat uit 9 plantvakken van 10 bij 10 meter. Ieder vak heeft een eigen beplantingsplan met meerdere rozenvakken. Zo zijn de  hoekvakken 'begeleidingsvakken', die de nadruk leggen op de lange lijnen van het Vondelpark. Je wordt hierdoor als het ware naar het rosarium toegetrokken. Voor een rustige overgang van het pad naar rozen beginnen de rozenvakken een meter vanaf de verharding. Rondom de rozen worden vakken ingezaaid met gazonzaad. Rozen vragen veel onderhoud. Om de rozen een goede start te geven is er schone nieuwe grond aangebracht. De plantvakken worden zodanig beplant dat het onderhoud zo efficiënt mogelijk kan worden gedaan. Ook is er drainage aangelegd. Hiermee zorgen we ervoor dat plantvakken na bijvoorbeeld heftige regenval niet té nat blijven. 

Rode kleurstelling 

Het gehele rozenplan wordt uitgevoerd in de kleurstelling rood, variërend van roze tot purperrood. Elk groot vak krijgt zijn een eigen rozensoort. In totaal worden er 1.008 rozen geplant. Afhankelijk van de soort en het intreden van de eerste vorst kunnen rozen vanaf mei/juni tot oktober/november bloeien.

Beplantingsplan Rosarium

Ontwerptekening Rosarium, Vondelpark. Legenda: Donkergroen = rozen, lichtgroen = gazon

Bereikbaarheid hondenlosloopveld

Tijdens de werkzaamheden blijft het hondenlosloopveld bereikbaar. Enige overlast in de periode van uitvoering is helaas niet te vermijden, vanwege aan- en afvoer van materiaal over het grasveld tegenover het hondenlosloopveld en speelplek van het Vondelpark. Wij vragen uw begrip hiervoor. 

Wie kunt u benaderen voor vragen? 

Aannemer A-Garden Groenspecialisten uit Dordrecht voert het werk uit. De contactpersoon van de aannemer is de heer Van Dijk, bereikbaar tijdens kantooruren via 078-6164277. De toezichthouder namens de gemeente is de heer A. Advocaat. Hij is bereikbaar via het telefoonnummer 06-22 47 17 46. Is de toezichthouder afwezig of zijn er bijzondere zaken, dan kunt u de directievoerder van de gemeente, mevrouw B. Staubesand bellen. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 078-770 6349.