In het zalencentrum De Palm van de Bethlehemkerk zijn de eerste 21 vluchtelingen uit Oekraine aangekomen

Ook in Papendrecht is de afgelopen weken hard gezocht naar geschikte tijdelijke opvanglocaties. In het zalencentrum De Palm van de Bethlehemkerk is plek voor 50 personen.

Burgemeester Annemiek Jetten is dankbaar dat de Bethlehemkerk zalencentrum De Palm beschikbaar heeft gesteld. "Wij waarderen hun hulp en inzet enorm. Het is hartverwarmend hoe zij met ons meedenken en zich in willen zetten voor de vele vluchtelingen die onze kant op gaan komen."

De opvanglocatie straks biedt tijdelijke huisvesting aan ongeveer 40 tot 50 personen. " Ik hoop dat de mensen hier de rust en ruimte kunnen vinden om te verwerken wat ze hebben meegemaakt," aldus de burgemeester.

"Al vanaf het begin van de oorlog denken de verschillende kerken binnen Papendrecht met ons mee. Mooie initiatieven hebben zij gestart. En nu bieden zij ook nog aan een grote groep mensen huisvesting, " licht Jetten toe.

Uiteraard is er voor de gebruikers van het zalencentrum naar een tijdelijke andere oplossing gezocht., zodat reeds geplande bijeenkomsten e.d. gewoon doorgang kunnen vinden.

Wilt u helpen?

De burgemeester wil nogmaals graag benadrukken dat het hartverwarmend is hoe iedereen zijn hulp aanbiedt. "Toch wil ik u nogmaals vragen om geen spullen naar de opvanglocatie te brengen. U kunt wel op andere manieren helpen. Kijk voor meer informatie op www.zhzveilig.nl/oekraine en op www.puurpapendrecht.nl voor alle lokale en landelijke initiatieven." Ook benadrukt zij graag dat de mensen die hier tijdelijk komen wonen het meest gebaat zijn bij rust.