In het Vondelpark van Papendrecht staat de 'Boom van troost', ter nagedachtenis aan hen die aan Corona overleden zijn.

Vandaag, op maandag 25 april, werd in het Vondelpark een speciale gedenkboom geplant, de 'Boom van troost’. Een boom ter nagedachtenis aan hen die zijn overleden aan corona.

De boom die geplant is, is de Ginkgo Biloba. Deze boom staat bekend als een levende legende en behoort tot één van de oudste boomsoorten op de wereld. Deze Japanse notenboom staat o.a. symbool voor hoop, liefde, tijdloosheid en een lang leven. In Papendrecht wordt deze boom speciaal geplant om de mensen die overleden zijn aan de gevolgen van de coronapandemie te herdenken. Zodat zij niet vergeten worden.

De boom is een initiatief van het CDA. Zij dienden afgelopen zomer, tijdens de raadsvergadering van dinsdag 13 juli, een motie in. Deze motie werd unaniem aangenomen en is nu, in het bijzijn van nabestaanden, uitgevoerd.

Burgemeester Annemiek Jetten en CDA-raadslid Corrie Middelkoop voerden de officiële handeling uit. Zij onthulden het bord wat bij de boom geplaatst is.
Burgemeester Jetten: "Corona heeft ons leven enorm veranderd. Veel mensen hebben de  pijn en verdriet van deze pandemie van dichtbij meegemaakt. Iedereen kent wel iemand, die iemand verloren is. Het is goed dat deze boom van troost ons blijvend zal herinneren aan hen die we lief hadden. De boom herinnert ons er ook aan dat niets vanzelfsprekend is. En dat liefde blijvend is."

Boom van troost 1