Wethouder Van Erk reikt diploma's uit aan studenten MBO Entree opleiding

Woensdagavond 6 juli werden er door wethouder Jaco van Erk 10 diploma’s uitgereikt aan studenten van de MBO Entree opleiding van het Da Vinci College. Het MBO Entree diploma is een speciaal diploma voor leerlingen afkomstig van het praktijk of speciaal onderwijs.

De MBO Entree opleiding is een eenjarige basisopleiding. Leerlingen krijgen 1 dag in de week les in de basisvakken zoals Nederlands, Rekenen en Burgerschap. Daarnaast is de opleiding vooral gericht op de praktijk. Op de werkplek leren zij o.a. werknemersvaardigheden. 

In de klas van schooljaar 2021/2022 hebben 10 leerlingen hun diploma behaald. De klas is een mix van diverse medewerkers uit de eigen leerwerkbedrijven van Combigoods. 12,5 jaar geleden startte het Leerwerkbedrijf Combigoods in Papendrecht. Het personeelsbestand bestaat vrijwel helemaal uit mensen met een arbeidsbeperking en/of afstand tot de arbeidsmarkt. Inmiddels hebben zij een Inpakcentrum en 5 restaurants met totaal ruim 200 medewerkers. Al jarenlang bieden zij naast ‘werkervaring opdoen’ ook interne opleidingen aan hun medewerkers. Dit doen we in samenwerking met het Da Vinci College. Concreet betekent dit dat de leerlingen niet naar het leerpark of school hoeven. Zij volgen 1 dag les in het restaurant of in het eigen klaslokaal in Papendrecht. Door de lessen intern te geven is de drempel voor onze doelgroep veel lager om een MBO opleiding te kunnen doen. We werken nauw samen met de docenten die elke week op onze locatie komen. Naast de schooldag werken de leerlingen gemiddeld nog 3 dagen op een van hun locaties. 

Wethouder van Erk deelde de diploma's uit aan 4 leerlingen die vanuit het Inpakcentrum gewerkt hebben; 4 leerlingen uit de restaurants; en aan 2 leerlingen die hun stage/werk ergens anders hebben gevolgd. Onder groot applaus van hun werkgever, docenten en aanwezige familie en vrienden namen zij hun diploma in ontvangst.

Diplomauitreiking in Fritella