Burgemeester op bezoek in groep 5 van basisschool 'T Kofschip

De leerlingen van groep 5 van openbare basisschool 't Kofschip ontvingen afgelopen vrijdag bezoek van waarnemend burgemeester Jetten. 

Goede ideeën van de jeugd

Tijdens NL Doet, in maart, sprak burgemeester Jetten met twee meisjes uit de klas. De twee hadden een mooi versierde brief geschreven waarin ze aangaven dat het slecht gesteld was met de afvalbakken in de wijk waar ze vrijwillig het straatafval inzamelen (Zappen). De burgemeester beloofde het op te nemen met de verantwoordelijk wethouder en er zelf in de klas op terug te komen.

Extra afvalbakken dankzij initiatief van de jeugd

De klas heeft ondertussen bezoek gehad van de wethouder en een korte les gekregen over het belang van afvalscheiding.  En na een klein onderzoekje van de beleidsmedewerker afval, bleek dat de meisjes echt wel een punt hebben. Na de zomervakantie plaatst de gemeente daarom een aantal extra afvalbakken in de wijk waar de meisjes zappen. De leerlingen uit de klas helpen mee om de goede locaties te vinden. 

Voor herhaling vatbaar

De kinderen vonden het leuk dat de burgemeester de tijd nam om even langs te komen. Zij maakten ook direct van de gelegenheid gebruik om de burgemeester allerlei vragen te stellen. Hoe is het om burgemeester te zijn? Wanneer wist u dat u burgemeester wilde worden? Is het moeilijk? Heeft u veel huiswerk? Maakt u lange dagen?
De burgemeester werd bedolven onder de tekeningen en brieven. Annemiek Jetten heeft genoten van het bezoek: "Dit soort bezoekjes zijn zo belangrijk. De kinderen serieus nemen en luisteren naar hun goede ideeën. Zij zijn onze toekomst. En kunnen zo jong al zo goed aangeven wat er leeft en hoe we samen Papendrecht nog mooier en fijner kunnen maken. Ook maakte ze een compliment voor de leerkrachten Zühal Culdur en Astrid Verhart, die het bezoek zo goed hadden voorbereid."