Gratis pont tijdens onderhoud aan fietspad Papendrechtsebrug

Van 31 januari 2022 tot en met 30 april 2022 is het fietspad op de Merwedebrug bij Papendrecht (N3) in beide richtingen afgesloten voor onderhoudswerkzaamheden. Tijdens het onderhoud laat Rijkswaterstaat een gratis pont varen voor (brom)fietsers. Met deze gratis verbinding probeert Rijkswaterstaat de vertraging voor (brom)fietsers zo beperkt mogelijk te houden.

De pont vaart vanaf 31 januari doordeweeks van 6.15 tot 18.00 uur elk half uur vanaf Papendrecht Huys de Merwede naar Dordrecht Kerkeplaat (ruïne Huis te Merwede). Op zaterdag vaart de pont tussen 8.00 - 17.45 uur. Op zondag vaart de pont niet.

Riveer app

Actuele informatie over de tijdelijke veerpont vindt u in de app van Riveer. U kunt deze downloaden in de App Store of via Google Play. In de app vindt u de dienstregeling. Als u pushberichten aanzet, dan krijgt u meldingen als vaartijden veranderen of als de pont niet vaart door bijvoorbeeld slecht weer.

Alternatieven

Andere mogelijkheden om tijdens de afsluiting van de fietsbrug de rivier over te steken zijn:

  • waterbuslijn 22 of
  • omfietsen via de Baanhoekweg.

Houd rekening met ongeveer een halfuur extra reistijd.Kijk voor meer informatie op de website van Rijkswaterstaat.

De werkzaamheden

Aannemer Hollandia Services voert de werkzaamheden uit vanaf een ponton op het water. Zij vervangen de oude houten balken en verven het staal. Op de nieuwe balken komt ook nieuw asfalt.