Januari

 • Kinderparticipatie Da Costastraat

  27 januari 2022

  Stel: u heeft een idee of plan voor uw wijk, en wil daar de omgeving bij betrekken. Hoe kunt u dat het beste aanpakken? Om u daar wat tips en handvatten voor te geven, is er een stappenplan participatie gemaakt. Participatie is in allerlei vormen mogelijk, groot en klein. Een voorbeeld: Toen de gemeente in 2021 plannen maakte voor de reconstructie van de Da Costastraat, ontstond het idee om de kinderen zelf te vragen wat zij het liefst zouden willen met het speelveld in de Potgietersstraat. Ook dat is participatie!

 • Verhuisplannen bibliotheek naar gemeentehuis

  27 januari 2022

  De gemeenteraad wordt gevraagd om 689.000 euro beschikbaar te stellen voor de uitvoering van de plannen om de bibliotheek in het gemeentehuis te huisvesten. Een unieke kans om elkaars dienstverlening aan te vullen en te versterken. In de commissievergadering Samenleving van 10 februari wordt het raadsvoorstel besproken.

 • Ophalen grof afval verandert

  26 januari 2022

  Voor het ophalen van een aantal soorten grof afval moet per 1 februari 2022 in Papendrecht worden betaald. Sommige soorten blijven gratis net als het wegbrengen van grof afval naar het afvalbrengstation.

 • Gemeentemagazine 2022 bezorgd

  03 februari 2022

  Deze week is in heel Papendrecht het nieuwste gemeentemagazine (vroeger de gemeentegids) bezorgd.

 • Wethouder Pieter Paans neemt afscheid van Papendrecht

  19 januari 2022

  Door de geldende coronamaatregelen kon de afscheidsreceptie niet doorgaan en neemt Pieter Paans op een alternatieve manier afscheid van Papendrecht.

 • Livestream over belangrijke ontwikkelingen voor Papendrecht

  02 februari 2022
 • Nu ook oranje deelfietsen in Papendrecht

  19 januari 2022

  Vanaf woensdag 19 januari kunt u ook in Papendrecht gebruik maken van de oranje deelfietsen. Sinds eind 2021 heeft Qbuzz in samenwerking met Donkey Republic in de Drechtsteden maar liefst 230 deelfietsen geplaatst. Met de boodschap: ‘Fietsen, altijd en voor iedereen’ is er voor iedereen in de regio een fiets beschikbaar.

 • Papendrecht en GKN Aerospace/Fokker zetten volgende stap in samenwerking

  17 januari 2022

  B&W van Papendrecht heeft op 17 januari een overeenkomst getekend met GKN Aerospace/Fokker over de voorwaarden waaronder de komende jaren wordt samengewerkt. De overeenkomst is een vervolg op het raadsbesluit van november 2021 om de samenwerking tussen de gemeente Papendrecht en GKN/Fokker uit te breiden.

 • Afscheidsreceptie Pieter Paans wegens corona-maatregelen geannuleerd

  22 januari 2022

  Het was de bedoeling om gezamenlijk afscheid van wethouder Pieter Paans te nemen in theater De Willem op 18 januari aanstaande. Helaas hebben wij, vanwege de huidige coronamaatregelen, moeten besluiten om zijn afscheid te annuleren.

 • Vacature voorzitter Regionale Adviesraad Wmo Drechtsteden

  17 januari 2022

  De Regionale Adviesraad Wmo Drechtsteden zoekt een voorzitter met een sociaal hart

 • Open brief burgemeester Jetten

  15 januari 2022

  Na de persconferentie heeft burgemeester Jetten contact opgenomen met diverse vertegenwoordigers van Papendrechtse organisaties. In een open brief vertelt zij daar meer over.

 • Gratis pont tijdens onderhoud aan fietspad Papendrechtsebrug

  12 januari 2022

  Van 31 januari 2022 tot en met 30 april 2022 is het fietspad op de Merwedebrug bij Papendrecht (N3) in beide richtingen afgesloten voor onderhoudswerkzaamheden. Tijdens het onderhoud laat Rijkswaterstaat een gratis pont varen voor (brom)fietsers. Met deze gratis verbinding probeert Rijkswaterstaat de vertraging voor (brom)fietsers zo beperkt mogelijk te houden.

 • Commissie naamgeving gestart

  20 januari 2022

  PAPENDRECHT – Wie weten beter welke namen het beste passen bij de straten, wijken en buurten van Papendrecht? Dat zijn natuurlijk de Papendrechters zelf. Om die reden is er een commissie ingesteld met leden uit Papendrecht die veel kennis hebben van de identiteit en geschiedenis van ons dorp.

 • Reactie gemeente op aankondiging sportscholen

  10 januari 2022
 • Geef zaailingen een kans!

  05 januari 2022

  Haal gratis zaailingen op en maak Papendrecht nog groener! Ook deze winter kunt u als inwoner van Papendrecht weer gratis jonge boompjes en struiken ophalen in de ruiltuinen van De Spil en De Heerlijkheid. Deze ruiltuinen doen mee met de landelijke actie MeerBomenNu. Door een zaailing op te halen, en in uw tuin te plaatsen helpt u Papendrecht groener en duurzamer te maken. Doet u ook mee?