Gemeente Papendrecht gaat helpen bij krijgen corona-toegangsbewijs

Vanaf maandag 27 september start de gemeente Papendrecht met hulp bij het verkrijgen van een corona-toegangsbewijs (coronapas). Zo'n bewijs is met ingang van 25 september nodig als u bijvoorbeeld een evenement, sportwedstrijd, theatervoorstelling, café of restaurant bezoekt.

Inwoners van 13 jaar en ouder die moeite hebben met het zelf aanvragen van een digitale of papieren coronapas, kunnen daarvoor nu terecht in het gemeentehuis aan de Markt 22 in Papendrecht. In een speciaal daarvoor ingerichte ruimte zijn medewerkers van de gemeente aanwezig op de volgende dagen en tijden:

• Maandag 27 september t/m vrijdag 1 oktober tussen 09.00 en 12.00 uur
  • Vrijdagavond 1 oktober tussen 17 en 19.30 uur

• Maandag 4 oktober t/m vrijdag 8 oktober tussen 09.00 en 12.00 uur
  • Vrijdagavond 8 oktober tussen 17 en 19.30 uur

Een afspraak maken is niet nodig. Doordat de aanvraag soms wat meer tijd in beslag kan nemen, kan een wachttijd ontstaan. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Voorwaarden

Wij kunnen alleen helpen bij de aanvraag als u uw Digid en identiteitsbewijs meeneemt én:

• volledig bent gevaccineerd tegen corona
  • hersteld bent van corona (niet langer dan 180 dagen geleden)
  • negatief getest bent op corona (niet langer dan 24 uur geleden).

Heeft u een smartphone, neem deze dan ook mee.

Geen DigiD?

Heeft u geen DigiD, dan hebben wij uw BSN-nummer en postcode nodig. Daarmee kunnen wij voor u een papieren versie aanvragen via de corona telefoonlijn.  Uw BSN nummer staat bijvoorbeeld op uw ID kaart, paspoort of zorgpas.

Flyer in de brievenbus

Elk huishouden in Papendrecht zonder brievenbussticker heeft of krijgt binnenkort een folder over de coronapas in de brievenbus.

Kijk voor uitleg over bijvoorbeeld het corona-bewijs en de coronacheck-app op corona.steffie.nl.  Daar staat het in eenvoudig Nederlands en in andere talen.

Gemeente biedt hulp bij krijgen van een coronapas op telefoon of papier