september

• Entree van Land van Matena opgeleverd

01 oktober 2021

Van Wanrooij Projectontwikkeling BV heeft gisteren de laatste woning in de 'Entree van Matena' feestelijk opgeleverd onder toeziend oog van de wethouder en de nieuwe buren.

• Concept begroting 2022 is naar de raad verstuurd

30 september 2021

Ieder jaar maakt de gemeente een begroting, om te laten zien waaraan zij het komend jaar haar geld besteedt. De concept begroting van 2022 is vandaag digitaal aangeboden aan de gemeenteraad.

• Gemeente Papendrecht gaat helpen bij krijgen corona-toegangsbewijs

06 oktober 2021

Vanaf maandag 27 september start de gemeente Papendrecht met hulp bij het verkrijgen van een corona-toegangsbewijs (coronapas). Zo'n bewijs is met ingang van 25 september nodig als u bijvoorbeeld een evenement, sportwedstrijd, theatervoorstelling, café of restaurant bezoekt.

• Valpreventie, een zaak van ons allemaal

04 oktober 2021

Van 27 september tot en met 3 oktober is de nationale Valpreventieweek. Vallen in of om het huis vormt een ernstig en toenemend probleem bij 65-plussers. Gemiddeld elke vijf minuten komt een oudere hierdoor op de eerstehulpafdeling. De fysieke, sociale en maatschappelijke gevolgen hiervan zijn groot.

• Papendrecht in actie tegen armoede en schuld

21 september 2021

Afgelopen maandag vond er een netwerkbijeenkomst plaats over armoede en schulden. Maar liefst 40 deelnemers woonden de bijeenkomst bij. Deze deelnemers waren onder meer afkomstig uit de welzijnssector, politie, onderwijs en politiek. De deelnemers dachten na over nieuwe acties om mensen een steuntje in de rug te bieden en problematische schulden te voorkomen. Annie Poelman, bestuurslid van de Voedselbank Papendrecht, stelde na afloop: 'Wat ik hoop is dat er meer plekken komen waar mensen even binnen kunnen lopen. Het is belangrijk dat mensen weten: hier kan ik terecht'.

• Dromen over een dementievriendelijke samenleving

20 september 2021

In de documentaire dementievriendelijke samenleving West-Alblasserwaard wordt vanuit verschillende invalshoeken verteld wat er nodig is om de juiste aandacht te geven aan mensen met dementie en hun naasten.

• Tijdelijke subsidieregeling impuls cultuur

27 september 2021

De gemeente heeft eenmalig coronagelden van het Rijk ontvangen om de samenleving een duwtje in de rug te geven na een moeilijk jaar. Het college van burgemeester en wethouders zet deze gelden onder andere in voor het ondersteunen van lokale cultuuraanbieders zodat zij na een moeilijke periode een doorstart kunnen maken.

• De eerste stap helpt je verder

14 september 2021

Papendrechters die inzicht willen krijgen in hun financiële huishoudboekje of willen weten waar ze terecht kunnen voor hulp bij geldzorgen, kunnen gratis en anoniem een test invullen op Geldfit.nl.

• Vrijwilligerswerk-proeverij: Kamers met Aandacht

13 september 2021

Tijdens de vrijwilligerswerk-proeverij van Sterk Papendrecht sprak wethouder Corine Verver met Mirjam van den Hoek van Kamers met Aandacht. Mirjam vertelde haar dat ze in onze regio voor jongeren op zoek is naar een kamer.

• Werkbank Drechtsteden en Unique Nederland geven unieke gratis training tot ‘Werkmaatje’

13 september 2021

De Werkbank Drechtsteden is dé plaats waar je terecht kunt voor advies en een steuntje in de rug als je op zoek bent naar werk. De Werkbank organiseert tezamen met Unique Nederland een unieke training waarbij vrijwilligers worden opgeleid tot ‘werkmaatje’. Deze samenwerking is tot stand gekomen door Stichting Maatschappelijk Betrokken Ondernemen te Dordrecht.

• Goede opkomst bij inloopavond woningbouwplan Veerpromenade

09 september 2021

Op de lege plek naast het gemeentehuis, waar voorheen het Van der Kevie pand stond, wil de gemeente een beeldbepalend gebouw laten ontwikkelen met ongeveer 30 appartementen van een commerciële plint. Speciaal voor omwonenden werd afgelopen dinsdag een inloop georganiseerd.

• Impuls voor Papendrechtse ondernemers

08 september 2021

De afgelopen periode hebben veel lokale ondernemers het zwaar gehad. Ondernemers werden geconfronteerd met een sterk gedaalde omzet of werden zelfs gedwongen hun onderneming (tijdelijk) te sluiten. Nu de beperkende maatregelen van de Coronacrisis stapsgewijs worden afgebouwd, kijkt Papendrecht vooruit. Het college van Papendrecht trekt daarom extra geld uit voor ondernemers en bedrijven die zijn getroffen door de coronacrisis om ze een steun in de rug geven.

• Coronasteungelden voor dagje uit met de scootmobiel

07 september 2021

Scootmobielclub De Vrijbuiters ging eind augustus een dagje op safari in de Beekse Bergen. De scootmobielen werden vervoerd in een aparte vrachtauto. Het dagje uit werd mogelijk gemaakt door coronasteun van de gemeente.

• Er op uit tijdens de 'Open Huis Proeverij 2021'

07 september 2021

Op vrijdag 10 en zaterdag 11 september zetten maatschappelijke organisaties in Papendrecht hun deuren open. Tijdens de ‘Open Huis – Proeverij 2021’ presenteren ze zichzelf, hun activiteitenaanbod en werven ze nieuwe vrijwilligers voor het waardevolle werk dat ze doen.

• Jeugdlintje Papendrecht

27 september 2021

Met de uitreiking van een jeugdlintje wil de gemeente de jeugd van Papendrecht in het zonnetje zetten. In 2011 werd deze voor de laatste keer uitgereikt.
    Dit jaar gaan we weer een jeugdlintje uitreiken en zijn daarom op zoek naar kandidaten.

• Zilveren gemeentespeld voor dominee Piet van Die

06 september 2021

Zondag 5 september 2021 ontving dominee Piet van Die uit handen van waarnemend burgemeester Annemiek Jetten van Papendrecht de zilveren gemeentespeld. Dat gebeurde in de Morgensterkerk bij zijn afscheid als dominee.

• Haalbaarheidsonderzoek huisvesting voortgezet onderwijs afgerond

02 september 2021

Het college van B&W heeft de gemeenteraad een voorstel gestuurd over de nieuwe huisvesting voor beide middelbare scholen in Papendrecht.