Help mee de icoonsoorten van Papendrecht in beeld te brengen!

In Papendrecht komt een aantal soorten dieren, insecten en planten voor die ons een beeld geven van hoe het gaat met de biodiversiteit. Als het goed gaat met deze zogenaamde icoonsoorten dan gaat het goed met de natuur. Om inwoners hierbij te betrekken, vraagt de gemeente Papendrecht hen vanaf oktober iedere maand uit te kijken naar een insect, plant of dier.

De gemeente Papendrecht heeft de ambitie een aantrekkelijke plaats te zijn voor mens, dier en natuur. We gaan voor een natuurinclusief Papendrecht. Een rijke biodiversiteit in de directe omgeving is belangrijk voor de gezondheid en het welzijn van mensen. Wethouder Arno Janssen: 'Dat belang is in de coronaperiode nog maar eens onderstreept. We zagen toen dat mensen meer aangewezen waren op hun directe omgeving.'

De wethouder nodigt inwoners uit de icoonsoorten in beeld te brengen: 'Doe hier vooral aan mee want zo kunnen we samen in kaart brengen hoe het met de natuur in Papendrecht gaat. Ook kunnen we dan inzichtelijk maken waar we ingrepen moeten plegen.' Als inwoners ergens in Papendrecht een icoonsoort hebben gezien, kunnen zij deze doorgeven via www.waarneming.nl.

Online campagne
In een online campagne vertellen we wat inwoners kunnen doen om de icoonsoorten te helpen, waar je deze aan herkent en wat ze bijdragen aan de natuur. Op de lijst staan bekendere en onbekendere soorten die allemaal een eigen bijdrage leveren aan de biodiversiteit in Papendrecht: onder andere de egel, vleermuis, steenhommel komen aan bod. De online campagne start met de egel.