oktober

 • Gemeente Papendrecht aangesloten bij Meld Misdaad Anoniem

  29 oktober 2021

  Gemeente Papendrecht werkt sinds 1 oktober samen met Meld Misdaad Anoniem (M.). De gemeente en het meldpunt tekenden hiervoor recent een samenwerkingsovereenkomst. De gemeente ontvangt sinds deze maand relevante signalen over criminaliteit en fraude.

 • Papendrecht feliciteert wethouder Pieter Paans met voordracht burgemeesterspost

  28 oktober 2021

  Wethouder Financiën, Economie, Sport, Jeugd en Drechtsteden, Pieter Paans, is gisteravond in de gemeente Krimpenerwaard voorgedragen als nieuwe burgemeester. Het college van Papendrecht feliciteert hem van harte met deze mooie uitdaging, waarmee hij begin volgend jaar start.

 • GKN Aerospace/Fokker breidt uit in Papendrecht

  27 oktober 2021

  Gemeente medefinancier vanwege grote voordelen voor de gemeenschap
  • 500 – 825 extra banen
  • Grote aanjager van indirecte werkgelegenheid
  • Stimulans voor innovatie en onderwijs in Papendrecht

 • Herstart aanbod preventieve huisbezoeken voor 80-plussers

  26 oktober 2021

  Hoe dragen we eraan bij dat ouderen zo lang mogelijk, vitaal en waardig ouder worden? De afgelopen week zijn 80-plussers in Papendrecht aangeschreven met de vraag of zij behoefte hebben aan een huisbezoek. Dit aanbod doet de gemeente om te horen wat behoeftes en wensen van mensen in deze leeftijdsgroep zijn, en om informatie te geven over voorzieningen en activiteiten in Papendrecht die men misschien nog niet kende maar wel handig zijn. Denk aan thuishulp of Koffie Met-activiteiten.

 • Samen voor een gezonde leefstijl in Papendrecht

  26 oktober 2021

  Gisteravond zetten sportverenigingen, onderwijs, zorgorganisaties en welzijnsorganisaties hun handtekening onder het vitaliteitsakkoord. Hiermee wordt richting gegeven aan gezamenlijke ambities voor vitale en gezonde inwoners. Sport en gezondheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Door sporten en bewegen blijf je fit en kunnen sommige gezondheidsproblemen worden voorkomen.

 • Reactie van de burgemeester op het incident van zaterdag jl.

  26 oktober 2021

  Zaterdagavond heeft er een ernstig steekincident plaatsgevonden in Papendrecht. Een 41-jarige man is daarbij om het leven gekomen. Het incident heeft grote impact op de buurt. Ook burgemeester Annemiek Jetten is aangeslagen.

 • Ondermijningsbus geeft in Papendrecht voorlichting over 'ondermijnende' criminaliteit

  21 oktober 2021

  Vandaag stond de Ondermijningsbus in het centrum van Papendrecht om inwoners op een interactieve manier voor te lichten over ondermijnende criminaliteit.

 • Overdekte fietsenstalling voor winkelpark De Meent

  15 oktober 2021

  Per 1 november 2021 krijgt Winkelpark De Meent in Papendrecht een gratis overdekte fietsenstalling. Deze komt in het voormalige pand van de kunstuitleen, aan de Veerpromenade 104. De huidige fietsenstalling buiten op de Markt komt daarmee te vervallen.

 • Organisaties slaan handen ineen: samenwerkingsovereenkomst jeugd & onderwijs ondertekend

  14 oktober 2021

  Voor elke jeugdige in Papendrecht een goede start en een omgeving waarin hij of zij in gezondheid, kansrijk en met plezier kan opgroeien. Dat is de kern van de Samenwerkingsovereenkomst Jeugd en Onderwijs waaronder maar liefst 14 organisaties donderdagmiddag 14 oktober hun handtekening zetten.

 • Nog 3 woensdagochtenden hulp bij aanvraag coronapas

  11 oktober 2021

  De gemeente heeft de ondersteuning bij de aanvraag van een digitale of papieren coronapas verlengd met nog 3 woensdagochtenden.

 • Veel gezinnen Papendrecht afhankelijk van Voedselbank

  08 oktober 2021

  Een groot aantal gezinnen uit Papendrecht is afhankelijk van de Voedselbank.
  Het eerste halfjaar van 2021 maakten maar liefst 164 Papendrechtste gezinnen gebruik van producten van de Voedselbank. Wethouder Pieter Paans ging afgelopen woensdag langs en hoorde daar dat het aantal klanten van de Voedselbank nog altijd stijgt.

 • Inloopavond over de bouwplannen Veerweg/Vondellaan

  08 oktober 2021

  Op de hoek van de Veerweg-Vondellaan, waar voorheen garagebedrijf Van Wijngaarden gevestigd was, zijn plannen voor woningbouw. Het betreft de bouw van een appartementengebouw met 89 koopwoningen, verdeeld over twee gebouwen van respectievelijk 7 en 11 lagen met een verbindingsstuk van 3 lagen. De begane grond zal ingericht worden als parkeergarage voor de bewoners.

 • Nieuw asfalt voor Pieter Zeemanlaan; meer ruimte voor de fiets

  08 oktober 2021

  Het asfalt in de Pieter Zeemanlaan was aan vervanging toe. Vanaf vrijdag 20 september kreeg deze weg een opknapbeurt. Dit moment is aangegrepen om ook goed te kijken naar de verkeersveiligheid van deze belangrijke verkeersader in Papendrecht.

 • Help mee de icoonsoorten van Papendrecht in beeld te brengen!

  06 oktober 2021

  In Papendrecht komt een aantal soorten dieren, insecten en planten voor die ons een beeld geven van hoe het gaat met de biodiversiteit. Als het goed gaat met deze zogenaamde icoonsoorten dan gaat het goed met de natuur. Om inwoners hierbij te betrekken, vraagt de gemeente Papendrecht hen vanaf oktober iedere maand uit te kijken naar een insect, plant of dier.

 • Papendrecht ontvangt half miljoen subsidie van de provincie voor de wijk Kraaihoek

  04 oktober 2021

  Papendrecht heeft van de provincie Zuid-Holland extra geld ontvangen voor het versnellen van de bouw van betaalbare woningen in de wijk Kraaihoek. De provincie heeft hiervoor een half miljoen euro beschikbaar gesteld.