oktober

 • Deel je duurzaamheidsideeën en laat je inspireren tijdens de Klimaatbeurs

  25 oktober 2023

  Tijdens de Nationale Klimaatweek (30 oktober tot en met 5 november) organiseert de gemeente Papendrecht op vrijdagmiddag 3 november een Klimaatbeurs in het gemeentehuis. Iedere inwoner die zijn of haar ideeën over duurzaamheid wil delen of nieuwsgierig is naar de mogelijkheden van verduurzaming is van harte welkom de beurs te bezoeken.

 • Gemeente Papendrecht geeft Fit-Kidz boete

  12 oktober 2023

  De GGD Zuid-Holland Zuid (ZHZ) heeft bij twee Buitenschoolse Opvang (BSO) locaties van de organisatie Fit-Kidz in Papendrecht, herhaaldelijk overtredingen geconstateerd. Zowel bij incidentele als bij onaangekondigde jaarlijkse controles.

 • Coming Out Day: in Papendrecht mag iedereen zichzelf zijn

  11 oktober 2023

  De regenboogvlag, het symbool van Coming Out Day, hangt op 11 oktober in Papendrecht als teken van tolerantie en diversiteit in Nederland. Met het ophangen van de regenboogvlag geven we als gemeente het signaal af dat iedereen zichzelf mag zijn. In Papendrecht telt iedere inwoner evenveel mee, ongeacht geloof, afkomst of geaardheid.

 • Vredesvlag op het gemeentehuis

  12 oktober 2023

  De vreselijke gebeurtenissen in Israël raken ook veel Papendrechters, hun familie en naasten. Deze situatie doet ons beseffen op hoeveel plekken ter wereld onschuldige burgers in een oorlogssituatie zitten of te maken krijgen met terreur. Onze gedachten zijn bij hen. Vanaf dinsdag 10 oktober wappert de vredesvlag voor ons gemeentehuis.

 • Gemeente Papendrecht zet extra subsidieregeling in: Samen bouwen aan een beter bestaan

  04 oktober 2023

  Naast de al bestaande regelingen en lokale initiatieven zet de gemeente Papendrecht een nieuw middel in om de effecten van de energie- en koopkrachtcrisis tegen te gaan: de extra subsidieregeling “Samen bouwen aan een beter bestaan.”

 • Onderzoek vuurwerkvrije locaties in Papendrecht

  04 oktober 2023

  De gemeente wil graag weten of het huidige aantal gebieden waar geen vuurwerk mag worden afgestoken, voldoende is. Of moet het uitgebreid worden?

 • Week van de Opvoeding 2023

  02 oktober 2023

  Samen delen, samen weten is het thema.