Week van de pleegzorg

Elk jaar organiseert Jeugdzorg Nederland de Week van de Pleegzorg. Dit jaar is de week van de Pleegzorg van woensdag 3 tot en met woensdag 10 november 2021. Tijdens deze week staan er veel verschillende activiteiten op de agenda, waaronder speciale activiteiten om pleegouders in het zonnetje te zetten.
Wethouder Jeugd Pieter Paans: 'Pleegzorg is zo ontzettend belangrijk. Wij zijn de tientallen gezinnen die Papendrecht telt zo dankbaar dat zij een plek gemaakt hebben binnen hun gezin voor kinderen die het zo hard nodig hebben.'

Deze week ontvangen alle pleeggezinnen in Papendrecht een kleine attentie voor hun inzet om een veilig en stabiel thuis te bieden. Ruim 800 kinderen wachten in Nederland nog op zo'n plek. Zij wonen nu nog op een plek waar het voor hen niet stabiel genoeg is. Hun leven en hun vrije ontplooiing staan in de wacht. 

Paans: 'Wij hopen dat er meer mensen hun deur gaan open zetten, in deeltijd, kortdurend of voor langere tijd. Zodat kinderen kunnen rekenen op een veilig thuis. 

Foto bijschrijft: Wethouder Pieter Paans bracht vandaag een bezoek aan een pleeggezin in Papendrecht om hen persoonlijk te bedanken voor hun inzet.

Week van de Pleegzorg 2021