Maak kennis met de eerste Klimaatburgemeester van Papendrecht

Ferry van Jaarsveld is de eerste Klimaatburgemeester van Papendrecht. Hij is beheerder van de Egelopvang en voorzitter van de Natuur- en Vogelwacht de Alblasserwaard. Met enthousiasme zet hij zich al ruimere tijd in voor een duurzamer Papendrecht. Daarbij heeft hij een bijzonder oog voor het behoud van de natuur en dieren. Zo zet hij zich in zijn eigen wijk actief in voor het vergroenen van tuinen.

Van Jaarsveld licht hierover toe: 'Het vergroenen van tuinen draagt bij aan een gezonde en koele omgeving. Ik geloof erin dat als mensen beter begrijpen welke impact zij maken op de natuur, dat zij dan vanzelf duurzamere keuzes zullen maken. Aan die bewustwording wil ik als Klimaatburgemeester graag bijdragen.'

Klimaatbeurs

Aanstaande vrijdag 3 november verrichten Klimaatburgemeester Ferry van Jaarsveld en wethouder duurzaamheid Arno Janssen de kick-off van de Klimaatbeurs die de gemeente in het kader van de Nationale Klimaatweek organiseert. De beurs is van 13.00 tot 16.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Iedere inwoner die zijn of haar ideeën over duurzaamheid wil delen of nieuwsgierig is naar de mogelijkheden van verduurzaming is van harte welkom de beurs te bezoeken. Verschillende partijen laten zien welke stappen zij op het gebied van duurzaamheid hebben gezet. 'Ik kijk ernaar uit jullie daar te ontmoeten en jullie duurzame ideeën te horen. Want samen kunnen we een positieve impact maken voor onze planeet', aldus Van Jaarsveld. 

Over de Nationale Klimaatweek

In 2030 moet de CO2-uitstoot in Nederland met ten minste 55% zijn gedaald, als opmaat naar een klimaatneutrale samenleving in 2050. Om dit te bereiken, moeten we nu al met z’n allen in actie komen en stappen zetten om duurzamer te leven, wonen, eten, consumeren, reizen en produceren. Daarom organiseert het ministerie van Economische Zaken en Klimaat de Nationale Klimaatweek. Kijk voor meer informatie over deze campagne op www.nkw2023.nl.