Let op brandveilige versiering voor het EK voetbal

Houd rekening met de veiligheid van uzelf en anderen bij EK-versiering.

veilig oranjeversieringVan 11 juni tot en met 11 juli 2021 kleurt Nederland en dus ook Papendrecht weer oranje. Het EK voetbal zorgt ervoor dat veel straten uitbundig worden versierd. Zorg ervoor dat het gezellig wordt én veilig blijft.

Wilt u ook uw straat versieren? Lees dan deze tips en volg de spelregels:

• Houd rekening met de bereikbaarheid voor brandweer en ambulances. Als er iemand met spoed naar het ziekenhuis moet, of als er brand is in uw straat, moeten de ambulance en de brandweer vrij uw straat in kunnen rijden. Hang de versiering daarom hoog genoeg op.
  • Op de openbare weg:
    • versieringen moeten hoger hangen dan 4,5 meter
    • houd ten minste 3,5 meter vrij in de breedte
    • voetganger mogen niet gehinderd worden
    • wees voorzichtig met lantaarnpalen
    • hang geen vlaggen of vlaggenmasten op aan bomen of ander straatmeubilair zoals bankjes of vuilnisbakken.

Wegwerkzaamheden

In verschillende straten zijn werkzaamheden tijdens het EK. Voor sommige van deze werkzaamheden zijn grote voertuigen nodig. Bijvoorbeeld wanneer er nieuw asfalt komt. Houd hier rekening mee. De versiering mag deze voertuigen natuurlijk niet in de weg zitten.

Let op de brandveiligheid

Regels voor brandveiligheid gelden natuurlijk het hele jaar door. En voor iedereen. Denk aan uw eigen veiligheid en die van uw omgeving. Voorkom brand en gebruik altijd brandveilige versiering. Vooral de veiligheid van de oranjeversieringen is belangrijk.

Tips voor brandveilige versieringen

•    Goede versiering brandt niet snel. Of de versiering brandveilig is staat op de verpakking.
•    Niet alle rood-wit-blauwe of oranje vlaggetjes hebben de juiste brandvertragende kwaliteit. Vraag hiernaar bij het kopen van versiering.

Schade voor eigen risico

Door het ophangen van versiering aan dakgoten of lantaarnpalen kan schade ontstaan. Overleg de plaatsing daarom goed met uw buren. Voor eventuele schade aan gemeentelijke eigendommen kunt u aansprakelijk worden gesteld.

Opruimen

Het spreekt voor zich: na het einde van het EK voetbal verwijdert u de versieringen weer zelf.

Heeft u vragen of wilt u iets melden. Meld het in de melddesk of via app 'Mijn gemeente'.