Doneer een zaailing aan de Ruiltuinen

Vanaf dinsdag 26 januari kunt u zaailingen uit uw tuin inleveren bij De Tuin van de Spil. Alle zaailingen verdienen een tweede kans en daarom doen de ruiltuinen in Papendrecht mee met de landelijke doneer-een-zaailing actie van Meer Bomen Nu.

Doneer een zaailing

 

Doet u ook mee?

U kunt bijdragen aan de biodiversiteit in Papendrecht, want in elke tuin staan wel een paar zaailingen, houtachtige of kruidachtige planten die spontaan zijn opgekomen. Daarnaast kan ook elke tak van een wilg, vlinderstruik of populier via stekken een nieuwe boom of struik worden. Dus duik uw tuin in en breng je zaailingen en stekken naar de ruiltuinen. Stekjes van BIJ-vriendelijke bloeiende planten zoals tijm, bonenkruid, aardbei, hibiscus en lavendel zijn ook altijd zeer welkom. 

Tweede kans

De zaailingen en stekken die u bij De Tuin van de Spil inlevert, kunnen andere bewoners weer planten in eigen tuin. Zo krijgt een zaailing die staat te verpieteren in de schaduw in uw tuin, de kans om een andere tuin op te fleuren! 
Ondanks de corona lockdown hebben veel inwoners in Papendrecht afgelopen maand ook zaailingen opgehaald bij de ruiltuinen. Op die manier dragen we samen bij aan een groener en duurzamer Papendrecht.

Label

U kunt de zaailingen vanaf 26 januari bij De Tuin van de Spil inleveren. Hiervoor is een speciaal hoekje ingericht in de voortuin van het wijkgebouw. Wij vragen u wel om een label met de soortnaam aan de zaailing vast te maken, dat is wel zo fijn voor de ontvanger.