Praat en denk mee over een toekomst zonder aardgas in Papendrecht

Gemeente Papendrecht nodigt u uit om op woensdagavond 10 maart 2021 om 19:30 uur deel te nemen aan de online bijeenkomst over een aardgasvrij Papendrecht. We gaan dan in op waarom we overgaan op een aardgasvrij Papendrecht en wat hiervoor nodig is. U kunt tijdens de bijeenkomst uw mening en suggesties geven over het onderwerp. Deze inbreng gebruiken we om de visie op een aardgasvrij Papendrecht verder vorm te geven in de Transitievisie Warmte 2021.

Zonnepanelen op dak

Wat:                Bijeenkomst aardsgasvrij Papendrecht

Wanneer:        10 maart 2021

Hoe laat:         19:30 uur

Waar:              Online

Programma online bijeenkomst

Tijdens de online bijeenkomst:

• Vertellen we u meer over de overstap naar aardgasvrij en de tussenstappen daar naartoe
  • Delen we de eerste resultaten uit de Transitievisie Warmte 2021
  • Praten we door over het belang van isoleren van woningen
  • Gaan we in op de meest gestelde vragen rondom aardgasvrij wonen

Aanmelden bijeenkomst

Wilt u deze online bijeenkomst bijwonen? Meldt u zich dan aan via deze link. U ontvangt vóór de start van de bijeenkomst een link waarmee u op 10 maart 2021 kunt inloggen.

Kunt u er niet bij zijn?

Kunt u niet deelnemen aan de online bijeenkomst? Deel dan uw mening over aardgasvrij wonen met ons via de enquête op het energieplatform. De reacties die wij via het online platform ontvangen worden samen met de inbreng tijdens de bewonersavond meegenomen in de Transitievisie Warmte 2021.

Waar staan we op dit moment?

We onderzoeken gezamenlijk met de gemeenten in de regio Drechtsteden hoe we de overstap naar een aardgasvrije gemeente in een passend tempo kunnen maken. We kijken welke wijk op welke manier mogelijk over kunnen gaan op andere manieren van verwarmen en welke tussenstappen we nu al kunnen nemen.

Veel gestelde vragen

Via het energieplatform ontvingen wij  al de onderstaande vragen. Op deze en andere vragen geven we tijdens de online bijeenkomst antwoord:

• Hoe zit het met de kosten en de financiering?
  • Waarom zouden we stoppen met aardgas?
  • Hoe doe je dat, wonen zonder aardgas?
  • Waar ligt de komende jaren de focus, aardgasvrij of eerst isoleren?

Geen persoonlijk advies over verduurzaming

Bij deze online bijeenkomst zijn geen adviseurs aanwezig voor persoonlijk advies over het verduurzamen van uw eigen woning. Als u meer wilt weten over het verduurzamen van uw woning, kunt u kijken op het Regionaal Energieloket.