Leerlingen planten bomen bij OBS De Leilinde: Chill!

Maandag 12 april hebben leerlingen uit groep 8 van de OBS De Leilinde - tijdens een sneeuwbui - twee bomen geplant op hun schoolplein. De groep 8 leerlingen hebben de opdracht om de bomen bij droog weer 1 keer per week 10 gieters water geven. Wethouder Arno Janssen gaf de leerlingen een gieter cadeau.

Bomen planten OBS Leilinde

 

Kennis en begrip

'Natuureducatie is een belangrijk middel om te leren over hoe kostbaar de natuur is en wat er bijvoorbeeld bij onderhoud van bomen komt kijken. Het is goed om kinderen hier al op jongere leeftijd bewust van te maken en actief bij te betrekken. Zo krijgen ze meer inzicht, kennis over bomen', aldus de wethouder. De boompjes die geplant zijn, worden onderhouden door de leerlingen van groep 8.

Chill plek

De leerlingen van de basisschool hebben zelf aangegeven dat het belangrijk is dat er op hun schoolplein voldoende ruimte is om te chillen, bij warm weer in de zomer. Rondom de bomen wordt gras ingezaaid. De wethouder: 'De leerlingen hebben nu zelf meegewerkt aan het creëren van hun eigen plek om te chillen op het schoolplein. Ontzettend leuk om te zien hoe fanatiek ze daarmee aan de slag gingen! Natuureducatie en samen plezier maken gaan zo hand in hand.'