Startschot Praktisch verkeersexamen gemeente Papendrecht

Donderdag 27 mei gaf wethouder Kees de Ruijter (verkeer) het startschot voor het verkeersexamen in Papendrecht. Vanwege de coronamaatregelen kon het praktisch verkeersexamen voor de leerlingen uit groep 7 van de basisscholen vorig jaar niet doorgaan.

Startschot verkeersexamen door wethouder De Ruijter

Omdat zowel scholen als de gemeente Papendrecht het verkeersexamen een belangrijk onderdeel vinden van de verkeerseducatie aan jongeren, namen dit jaar zowel de groepen 7 als 8 aan het examen deel zodat alle leerlingen de kans hebben om hun verkeersdiploma te halen.

Langs scholen

De route van het verkeersexamen voert zoveel mogelijk langs alle scholen. De leerlingen fietsten zowel in hun eigen school- en leefomgeving als in voor hen minder bekend terrein. Ook brengt de route de leerlingen langs de scholen van het Voortgezet Onderwijs, waar ze over niet te lange tijd zelfstandig naartoe moeten fietsen.

Beoordeling op 14 punten

Ruim 700 leerlingen fietsten de route van zesenhalve kilometer door Papendrecht. Op 14 punten langs de route beoordeelden ouders de vaardigheden van de leerlingen. Zaken waar onder andere op gelet wordt zijn: over de schouder kijken en richting aangeven, het goed rechts fietsen, maximaal met twee naast elkaar fietsen en natuurlijk het goed toepassen van de verkeersregels. In totaal werden de leerlingen op 50 onderdelen beoordeeld.

Wethouder Kees de Ruijter: 'Zo mooi om dit te zien. Op deze manier wordt gemeente Papendrecht een stuk veiliger. Ik heb veel waardering voor onderwijs en al die vrijwilligers die hieraan een bijdrage leveren. Trots op jullie.'