Kent u iemand die een lintje verdient?

Een Koninklijke onderscheiding is ook wel bekend als een lintje. Het is een Koninklijk schouderklopje voor iemand die iets bijzonders heeft gedaan.

lintje

Overal in Nederland en zeker in Papendrecht zetten veel mensen zich belangeloos in voor de samenleving. Ken je iemand die altijd klaarstaat voor anderen? En dat al jarenlang? Draag diegene dan voor, voor een Koninklijke onderscheiding!

Wie kunnen onderscheiden worden

Iemand krijgt niet zomaar een lintje. Hij of zij moet zich langdurig, intensief en op bijzondere wijze hebben ingezet voor de samenleving en u moet de verdiensten kunnen aantonen. De kandidaat moet aan onderstaande criteria voldoen:
•    woont in Papendrecht
•    tenminste 15 jaar maatschappelijk actief in vrijwilligerswerk of bijzondere of zeer uitzonderlijke verdiensten in de werkkring dat voor de samenleving veel betekent
•    De bijzondere verdiensten van de kandidaat moeten nog actueel zijn en niet te ver in het verleden liggen.

Aanvragen

Aanvragen voor de lintjesregen van 2022 moeten uiterlijk 1 juli 2021 worden ingediend. Wilt u een meer informatie over onderscheidingen dan kunt u contact op te nemen met mevr. S. Petersen-Ho A Hing of C.M. Weijer. Zij kunnen u in grote lijnen aangeven of iemand kans maakt op een lintje, of welke informatie (nog meer) nodig is. Op www.lintjes.nl vindt u alle informatie over Koninklijke onderscheiding. Daar vult u een online verzoekformulier in. Dat formulier komt dan bij de gemeente.