Particuliere speeltoestellen in de openbare ruimte zijn niet toegestaan

Inwoners mogen zelf geen speeltoestellen in de openbare ruimte plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan glijbaantjes, trampolines en zwembadjes.

Hoe begrijpelijk sommige situaties ook zijn, bedenk dat bijvoorbeeld een zwembadje, groot of klein, altijd gevaarlijk kan zijn!
De gemeente is verantwoordelijk voor alle speeltoestellen in de openbare ruimte. Dit geldt dus ook voor speeltoestellen die niet van de gemeente zijn. 
Omdat deze speeltoestellen niet zijn gekeurd kan de gemeente de veiligheid niet garanderen. Dat is dan ook de reden dat de gemeente speeltoestellen van inwoners in de openbare ruimte niet toestaat.
 
Ziet u speeltoestellen staan en twijfelt u of dit is toegestaan, spreek dan de eigenaar vriendelijk aan of neem contact op met de gemeente.
Wilt u een onveilige situatie aangeven of heeft u twijfels over een bepaalde situatie? Dan kunt u via het digitale formulier 'Melding Openbare ruimte' een melding doorgeven. Voor dit type meldingen kunt u de categorie ‘Speelvoorzieningen’ en de subcategorie ‘Onveilige situatie’ gebruiken. De gemeente zal dan gepaste maatregelen nemen.