Papendrecht sluit 2019 af met een positief resultaat

Donderdagavond 2 juli behandelt de gemeenteraad van Papendrecht de jaarrekening 2019. Het college licht toe wat het gemeentebestuur in gezamenlijkheid het afgelopen jaar heeft gedaan. Het is in feite de verantwoording voor de uitgaven.

De accountant heeft aan Papendrecht een goedkeurende controleverklaring afgegeven op basis van  rechtmatigheid en getrouwheid. Wethouder Financiën,  Pieter Paans, is dan ook trots met het resultaat dat op tafel ligt.

De wethouder licht toe: "Gemeentebestuur, college én raad hebben in Papendrecht een langjarige traditie van voorzichtig begroten. We boeken mogelijke verliezen altijd al in. Voor 2019 heeft dat geleid tot een positief saldo van 1,462 miljoen euro. Geld dat de gemeente niet heeft uitgegeven. Geld dat terugvloeit naar de algemene reserves".

"1,462 miljoen lijkt erg veel. Als bedrag is het dat ook. Maar tegelijk praten we over 1,2% van de begroting", aldus de wethouder.

Een kleine greep uit de vele taken die in 2019 zijn opgepakt:

• In 2019 maakte de gemeente een Plan van Aanpak Ondermijning.
  • Maakte Papendrecht zich sterk voor uitbreiding van de Waterbus.
  • Ook werd Papendrecht het afgelopen jaar groener, duurzamer en klimaatadaptiever, onder meer dankzij Operatie Steenbreek.
  • Inwoners en ondernemers werden via participatie-trajecten betrokken bij verschillende projecten en initiatieven.
  • Verschillende plannen werden vastgesteld, zoals bijvoorbeeld het Woonplan, maar ook het Rioleringsplan en is er hard gewerkt aan de Omgevingsvisie.

Gedetailleerde informatie over waar de gemeente geld aan uitgeeft, kunt u thuis nalezen op https://papendrecht.begrotingsapp.nl/.