Papendrecht lanceert het duurzaamheidsdashboard


Duurzaamheid is voor veel mensen nog een ongrijpbaar begrip. Hoe groot is de CO2-uitstoot in Papendrecht? En hoeveel kilo afval produceert een inwoner van Papendrecht ongeveer per persoon? Antwoord op deze en andere vragen zijn vanaf nu te vinden in het duurzaamheidsdashboard van de gemeente Papendrecht.

In het dashboard kan iedereen de voortgang en ontwikkelingen op duurzaamheidthema's inzien, zodat we samen kunnen werken aan een energieneutrale gemeente in 2050. U kunt het dashboard bezoeken via: https://arcg.is/1GHvCz.

Zonnepanelen

Wethouder Duurzaamheid Arno Janssen: 'Het dashboard geeft inzicht hoe Papendrecht ervoor staat op het gebied van Duurzaamheid. Op een eenvoudige manier kunt u nu de ontwikkelingen op de thema's Energie, Klimaat, Hergebruik grondstoffen, Mobiliteit en Milieu volgen. Denk hierbij aan de uitstoot van stikstof, het aantal bomen in onze gemeente en het aantal zonnepanelen op daken van woningen. We willen mensen hiermee stimuleren om het gesprek aan te gaan over de verschillende duurzaamheidsthema's en wat zij en de gemeente hier in ondernemen. Hopelijk zetten deze gesprekken aan tot actie en gaan we samen aan de slag met het realiseren van een duurzame gemeente.'

Geprobeerd is om een zo volledig mogelijk beeld neer te zetten. We staan open voor de doorontwikkeling van het dashboard en horen graag welke verbeteringen en aanvullingen nodig zijn. Het dashboard toont informatie afkomstig uit gegevens van het CBS, Rijkswaterstaat en informatie uit systemen van de gemeente. De gemeente streeft er naar om het dashboard zo actueel mogelijk te houden. Wanneer meer actuele informatie beschikbaar komt, wordt deze doorgevoerd in het dashboard.

Heeft u na het inzien van het dashboard nog vragen of aanvullingen? Stuur uw reactie naar communicatie@papendrecht.nl.