Iets gevonden of verloren? Dan kunt u terecht bij de gemeente

Heeft u een voorwerp verloren of juist gevonden? Meld het via www.papendrecht.nl/verlorenofgevonden. Uiteraard zijn hier geen kosten aan verbonden. Als een voorwerp gestolen is, doet u dan aangifte bij de politie.

Bewaren

Als u via www.papendrecht.nl/verlorenofgevonden het voorwerp meldt dan kunt u het gevonden voorwerp bij u thuis bewaren. Als de eigenaar zich binnen 1 jaar meldt, verwijzen wij deze naar u door. Als de eigenaar zich niet meldt, mag u het voorwerp na 1 jaar houden. U ontvangt van ons bericht als de termijn van 1 jaar verlopen is.

Inleveren
Levert u een gevonden voorwerp liever in bij de receptie van het gemeentehuis? Dat kan. U doet dan afstand van het voorwerp. U heeft dan geen recht op het voorwerp als de eigenaar zich na 1 jaar nog niet gemeld heeft. Een gevonden paspoort, Nederlandse identiteitskaart of rijbewijs brengt u altijd naar het gemeentehuis.

Iets gevonden of verloren? Dan kunt u terecht bij de gemeente