Doe mee met de schoolbrengweek

Kom ook gezellig lopend of op de fiets naar school!

Van 14 tot en met 18 september is de SCHOOL op SEEF Schoolbrengweek. Voor deze week worden leerlingen in het basisonderwijs en hun ouders opgeroepen om zoveel mogelijk lopend of met de fiets naar school te gaan.

Veel ouders en kinderen gaan vaak lopend of op de fiets naar school. Hiermee leveren zij al een mooie bijdrage aan de verkeersveiligheid van henzelf en anderen. Het lopen en fietsen biedt nog veel meer voordelen:
- het is gezond voor de kinderen en de ouders
- goed voor het milieu en
- samen lopen en fietsen is leuk!

School op SEEF
De Schoolbrengweek is een onderdeel van het programma SCHOOL op SEEF. In dit programma werken alle gemeenten- en een groot aantal scholen in de regio met steun van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland samen aan goede verkeerseducatie op school en aan een veilige infrastructuur op de schoolroutes en in de schoolomgeving. De gemeente Papendrecht ondersteunt het programma en de Schoolbrengweek.

Ga de uitdaging aan
Ouders en kinderen worden uitgedaagd om zoveel mogelijk lopend of fietsend naar school te gaan. De kinderen kunnen een leuke prijs winnen met een verhaal, foto of tekening van een leuke belevenis onderweg op de route van school naar huis. De ouders en kinderen van deelnemende scholen ontvangen in de eerste schoolweek een brief van de verkeerswethouder en een wedstrijdkaart.

Maak een punt van nul
SCHOOL op SEEF en de Schoolbrengweek maakt onderdeel uit van de aanpak “Maak een punt van nul”. Met deze aanpak wil het ROV samen met alle gemeenten en zijn overige partners verkeersveilig gedrag tot norm maken in Zuid-Holland. Want ieder slachtoffer is er één teveel, en ongelukken hebben meestal met onveilig gedrag te maken.

Meer weten?
Kijk op www.schoolopseef.nl of op www.maakeenpuntvannul.nl.

Schoolbrengweek