Doe mee met World cleanup Day

Op zaterdag 19 september is het World Cleanup Day; de dag waarop de hele wereld een grote opschoonbeurt krijgt. Dit is hét moment om samen de handen uit de mouwen te steken voor een stralend schoon Papendrecht! Doet u mee?

Knipsel world clean up day

Gaat u ook voor een schoner Papendrecht en een schonere wereld? Meld u zich dan aan als Zwerf Afval Pakker (ZAPper) door een mailtje te sturen naar zap@papendrecht.nl. U ontvangt dan van de gemeente afvalzakken, handschoenen en een afvalgrijper in bruikleen. Het door u ingezamelde zwerfafval kunt u met een foto vastleggen via de Litterati app. Hiermee wordt waardevolle informatie verzameld waarmee we Nederland nóg schoner kunnen maken. Wereldwijd zijn met deze app al meer dan 4 miljoen zwerfafval items vastgelegd! Kijk voor meer informatie op www.worldcleanupday.nl/afvalonderzoek/.

Acties

Op zaterdag 19 september gaan de Papendrechtse ZAPpers aan de slag in hun eigen buurt. Ook helpen ZAPpers woensdag 16 september de kinderen van SBO De Kameleon om zwerfafval in de buurt van de school op te ruimen. Het resultaat komt op www.PuurPapendrecht.nl.

In de week voorafgaand aan 19 september houdt agent Randy Buijserd een leuke actie in de Westpolder. Op de route van De Lage Waard naar winkelcentrum Westpolder worden de afvalbakken voorzien van stickers, komen er informatieborden en worden op school informatieve lessen gegeven over het nut en vooral de noodzaak van het goed weggooien van afval.

Preventiemaatregelen coronavirus

Tijdens World Cleanup Day 2020 gaan er geen grote groepen op pad en houdt iedereen zich aan de maatregelen, zoals 1,5 meter afstand tot elkaar.