September

 • Week van Valpreventie

  28 september 2020

  Voorkom vallen, kom in beweging!
  Bent u als oudere onzeker over uw conditie en bang om te vallen? Of weet u niet waar en hoe u in beweging kunt komen? "Deze week is het de nationale Week van de Valpreventie. Dat is voor ons een aanleiding om hierover het gesprek aan te gaan", stelt wethouder Kees de Ruijter. "Want bewegen is essentieel."

 • Papendrecht lanceert het duurzaamheidsdashboard

  28 september 2020


  Duurzaamheid is voor veel mensen nog een ongrijpbaar begrip. Hoe groot is de CO2-uitstoot in Papendrecht? En hoeveel kilo afval produceert een inwoner van Papendrecht ongeveer per persoon? Antwoord op deze en andere vragen zijn vanaf nu te vinden in het duurzaamheidsdashboard van de gemeente Papendrecht.

 • Burgemeester in gesprek over corona in ‘T Winkeltje aan de Korenbloemstraat

  28 september 2020

  'We schenken koffie én aandacht!'
  Burgemeester Aart-Jan Moerkerke wil graag horen wat de invloed van corona is op Papendrechters en Papendrechtse organisaties. Daarom gaat hij daarover de komende weken in gesprek.

 • Politie Papendrecht houdt mondkapjesactie

  22 september 2020

  Samen met enkele Papendrechtse politieagenten deelde burgemeester Aart-Jan Moerkerke vorige week mondkapjes uit aan mensen die in Papendrecht met de (water)bus reizen.

 • Geef uw wijziging of nieuwe vermelding in de nieuwe gemeentegids door vóór 1 oktober

  22 september 2020


  Uitgeverij Akse Media is gestart met actualiseren van de redactionele adressen voor het aankomende gemeentemagazine Papendrecht. Het gemeentemagazine is de gemeentegids in een nieuw, modern jasje.

 • Officiële start voor bouw van nieuwe brandweerkazerne

  21 september 2020
 • Bomenonderhoud in Papendrecht

  21 september 2020

  Het snoeiseizoen is weer begonnen. Daarom is het tijd voor groot onderhoud aan de bomen in Papendrecht.

 • School op Seef labels voor vier basisscholen

  18 september 2020
 • Doe mee met World cleanup Day

  14 september 2020

  Op zaterdag 19 september is het World Cleanup Day; de dag waarop de hele wereld een grote opschoonbeurt krijgt. Dit is hét moment om samen de handen uit de mouwen te steken voor een stralend schoon Papendrecht! Doet u mee?

 • Doe mee met de isolatieactie in gemeente Papendrecht

  21 september 2020

  Energie besparen en tegelijkertijd de energierekening omlaag brengen? Een goede eerste stap hierin is het isoleren van uw woning. Door goed te isoleren blijft de woning koel in de zomer en warm in de winter. Daardoor woont u prettiger en verbruikt u minder energie. De gemeente Papendrecht start op 15 september 2020 met een isolatieactie voor haar inwoners. Met deze actie kunnen inwoners hun woning isoleren voor een scherpere prijs en goede kwaliteit.

 • Resultaten maaibeleid bekeken

  14 september 2020

  Op 4 en 11 september zijn de resultaten van het maaibeleid onder de loep genomen. Diverse raadsleden, inwoners en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties (zoals Educatie BIJ de Heerlijkheid en de Natuur- en Vogelwacht), wethouder Janssen en enkele medewerkers van de gemeente hebben op de fiets diverse locaties met elkaar bekeken en besproken.

 • Concept-omgevingsvisie: "Een duurzame toekomst met een krachtige gemeenschap"

  10 september 2020

  Samen met inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties hebben we nagedacht over de toekomst van ons dorp. Hoe zorgen we ook de komende jaren samen voor een prettig leefklimaat voor al onze inwoners? En hoe verankeren we de wensen voor de toekomst in onze fysieke leefomgeving?

 • Doe mee met de schoolbrengweek

  09 september 2020

  Kom ook gezellig lopend of op de fiets naar school!

 • Extra kavel Land van Matena beschikbaar

  09 september 2020

  In het Papendrechtse nieuwbouwgebied Land van Matena is een nieuwe kavel beschikbaar gekomen.

 • Werkbezoek aan DiLAGO Hijs- en Heftechniek B.V.

  08 september 2020

  Het van origine Papendrechtse familiebedrijf DiLAGO is al ruim 40 jaar werkzaam in de hijs- en heftechniek.

 • Vaststelling algemene voorwaarden en tarieven havengeld

  07 september 2020

  Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 139 Gemeentewet bekend dat zij op 1 september 2020 hebben besloten tot vaststelling van het volgende:
  • Algemene voorwaarden van de Port of Rotterdam 2020
  • Haventarieven 2020

 • HVC afval app vernieuwd

  07 september 2020

  U wilt graag afval scheiden, maar soms weet u gewoon niet wat waar thuishoort. Met de vernieuwde afvalwijzer app van HVC kunt u nu makkelijk en snel checken in welke bak afval thuishoort.

 • Vrijwilligers vinden en houden

  07 september 2020

  Kent u het Vrijwilligerspunt van Sterk Papendrecht al? Janny Nijstad en Judith van Gulik, coördinatoren van het Vrijwilligerspunt, leggen samen met wethouder Corine Verver graag uit wat het Vrijwilligerspunt doet en waarvoor u er terecht kunt.

 • Oasen levert zacht water uit de kraan in Alblasserdam, Papendrecht en Kinderdijk

  05 september 2020

  Sinds zaterdag 5 september krijgen de inwoners van Alblasserdam, Papendrecht en Kinderdijk zacht water uit de kraan. Wethouders Arno Janssen (Papendrecht) en Peter Verheij (Alblasserdam) schakelden samen met Oasen-directeur Walter van der Meer op vrijdag 4 september het zuiveringsstation in Nieuw-Lekkerland uit.

 • Ombuigingstraject gaat van start in Papendrecht

  08 september 2020

  De gemeente Papendrecht heeft de komende jaren te maken met een enorme ombuigingsopgave die zonder ingrijpen oploopt naar ruim €8.000.000 in 2025. De gemeente moet drastisch bezuinigen.

 • N3 in Dordrecht komend weekend volledig dicht

  31 augustus 2020

  Vrijdag 4 september 21.00 uur tot maandag 7 september 05.00 uur is de N3 in beide richtingen volledig afgesloten tussen de Merwedestraat in Dordrecht en de A16, inclusief alle toe- en afritten. De aannemer start vanaf 20.00 uur met het afsluiten van de toe- en afritten. De N3 zelf is als laatste aan de beurt en is om 21.00 uur volledig dicht.

 • Uitnodiging inloopmomenten huisvesting voortgezet onderwijs

  31 augustus 2020

  In september buigt de raadscommissie Samenleving zich over het voorstel om twee voorkeurslocaties voor het voortgezet in Papendrecht nader te onderzoeken.