• Uitnodiging inloopmomenten huisvesting voortgezet onderwijs

31 augustus 2020

In september buigt de raadscommissie Samenleving zich over het voorstel om twee voorkeurslocaties voor het voortgezet in Papendrecht nader te onderzoeken.

• N3 in Dordrecht komend weekend volledig dicht

31 augustus 2020

Vrijdag 4 september 21.00 uur tot maandag 7 september 05.00 uur is de N3 in beide richtingen volledig afgesloten tussen de Merwedestraat in Dordrecht en de A16, inclusief alle toe- en afritten. De aannemer start vanaf 20.00 uur met het afsluiten van de toe- en afritten. De N3 zelf is als laatste aan de beurt en is om 21.00 uur volledig dicht.

• Ombuigingstraject gaat van start in Papendrecht

08 september 2020

De gemeente Papendrecht heeft de komende jaren te maken met een enorme ombuigingsopgave die zonder ingrijpen oploopt naar ruim €8.000.000 in 2025. De gemeente moet drastisch bezuinigen.

• Oasen levert zacht water uit de kraan in Alblasserdam, Papendrecht en Kinderdijk

05 september 2020

Sinds zaterdag 5 september krijgen de inwoners van Alblasserdam, Papendrecht en Kinderdijk zacht water uit de kraan. Wethouders Arno Janssen (Papendrecht) en Peter Verheij (Alblasserdam) schakelden samen met Oasen-directeur Walter van der Meer op vrijdag 4 september het zuiveringsstation in Nieuw-Lekkerland uit.

• Vrijwilligers vinden en houden

07 september 2020

Kent u het Vrijwilligerspunt van Sterk Papendrecht al? Janny Nijstad en Judith van Gulik, coördinatoren van het Vrijwilligerspunt, leggen samen met wethouder Corine Verver graag uit wat het Vrijwilligerspunt doet en waarvoor u er terecht kunt.

• HVC afval app vernieuwd

07 september 2020

U wilt graag afval scheiden, maar soms weet u gewoon niet wat waar thuishoort. Met de vernieuwde afvalwijzer app van HVC kunt u nu makkelijk en snel checken in welke bak afval thuishoort.

• Vaststelling algemene voorwaarden en tarieven havengeld

07 september 2020

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 139 Gemeentewet bekend dat zij op 1 september 2020 hebben besloten tot vaststelling van het volgende:
    • Algemene voorwaarden van de Port of Rotterdam 2020
    • Haventarieven 2020

• Werkbezoek aan DiLAGO Hijs- en Heftechniek B.V.

08 september 2020

Het van origine Papendrechtse familiebedrijf DiLAGO is al ruim 40 jaar werkzaam in de hijs- en heftechniek.

• OPGELET! Maak geen afspraak via de website www.afspraakloket.nl

11 september 2020

Bij meerdere gemeenten in Nederland komen klachten binnen van inwoners die zijn opgelicht door de website www.afspraakloket.nl

• Extra kavel Land van Matena beschikbaar

09 september 2020

In het Papendrechtse nieuwbouwgebied Land van Matena is een nieuwe kavel beschikbaar gekomen.

• Doe mee met de schoolbrengweek

09 september 2020

Kom ook gezellig lopend of op de fiets naar school!

• Concept-omgevingsvisie: "Een duurzame toekomst met een krachtige gemeenschap"

10 september 2020

Samen met inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties hebben we nagedacht over de toekomst van ons dorp. Hoe zorgen we ook de komende jaren samen voor een prettig leefklimaat voor al onze inwoners? En hoe verankeren we de wensen voor de toekomst in onze fysieke leefomgeving?

• Resultaten maaibeleid bekeken

14 september 2020

Op 4 en 11 september zijn de resultaten van het maaibeleid onder de loep genomen. Diverse raadsleden, inwoners en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties (zoals Educatie BIJ de Heerlijkheid en de Natuur- en Vogelwacht), wethouder Janssen en enkele medewerkers van de gemeente hebben op de fiets diverse locaties met elkaar bekeken en besproken.

• Doe mee met de isolatieactie in gemeente Papendrecht

14 september 2020

Energie besparen en tegelijkertijd de energierekening omlaag brengen? Een goede eerste stap hierin is het isoleren van uw woning. Door goed te isoleren blijft de woning koel in de zomer en warm in de winter. Daardoor woont u prettiger en verbruikt u minder energie. De gemeente Papendrecht start op 15 september 2020 met een isolatieactie voor haar inwoners. Met deze actie kunnen inwoners hun woning isoleren voor een scherpere prijs en goede kwaliteit.

• Doe mee met World cleanup Day

14 september 2020

Op zaterdag 19 september is het World Cleanup Day; de dag waarop de hele wereld een grote opschoonbeurt krijgt. Dit is hét moment om samen de handen uit de mouwen te steken voor een stralend schoon Papendrecht! Doet u mee?

• School op Seef labels voor vier basisscholen

18 september 2020