Samenwerkingsactie Veilig Papendrecht, de politie en de gemeente Papendrecht

Het afgelopen weekeinde hebben Veilig Papendrecht, de politie en de gemeente Papendrecht de handen ineen geslagen om vuurwerkoverlast tegen te gaan.

De samenwerkingsactie heeft behoorlijk wat waarschuwingen en processen-verbaal opgeleverd.
 
Inwoners van Papendrecht konden de avond en nacht van vrijdag op zaterdag overlast melden via verschillende kanalen. De meldingen via de Veilig Papendrecht Whatsapp groep, de gemeente en de politie werden die avond zo snel mogelijk opgevolgd. Een groep vrijwilligers van Veilig Papendrecht zat klaar om alle meldingen direct naar het actieteam van de politie en de boa's van de gemeente door te zetten. Zo konden zij direct reageren op actuele overlast.
 

Vuurwerkoverlast

Er kwamen meerdere meldingen binnen van vuurwerkoverlast en in totaal zijn zo’n twintig personen gecontroleerd. In de meeste gevallen werd geen vuurwerk aangetroffen, maar toch kon een proces-verbaal voor het afsteken van vuurwerk worden opgemaakt. Daarnaast werden diverse bekeuringen uitgedeeld voor het overtreden van het alcoholverbod bij het Molenveld en zijn officiële waarschuwingen gegeven voor het niet naleven van de Coronaregels.

Burgemeester Aart-Jan Moerkerke: "De samenwerkingsactie is een succes dat de komende tijd vaker herhaald zal worden. Veel inwoners zijn die harde knallen en bijbehorende overlast zat. Door gebruik te maken van Veilig Papendrecht krijgen we beter zicht op de plekken waar vuurwerk wordt afgestoken en kunnen we veel gerichter ingrijpen."