Krijg hulp bij geldzorgen of beginnende schulden via Geldfit.nl

Inwoners van de gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Papendrecht en Hendrik-Ido-Ambacht kunnen vanaf nu terecht op de landelijke website www.Geldfit.nl. Door het invullen van een eenvoudige test op deze website, krijgen zij inzicht in hun financiële situatie. De gemeenten zetten deze website in om mensen met geldzorgen of (dreigende) schulden tijdig te helpen en waar nodig door te verwijzen naar de juiste organisatie.

Voorkom erger en doe de test op www.Geldfit.nl

De huidige coronamaatregelen heeft het leven van veel mensen ingrijpend veranderd. Inwoners worden er op allerlei manieren door geraakt. In hun gezondheid, hun werk, maar ook in hun portemonnee. Zo kunnen zij te maken krijgen met geldproblemen. De gemeenten willen inwoners op tijd helpen om erger te voorkomen. Dit doen ze in samenwerking met www.Geldfit.nl: een website waarbij inwoners door het invullen van een paar eenvoudige vragen direct een persoonlijk advies krijgen met hulp voor hun financiële situatie.

Hoe werkt www.Geldfit.nl ?

Mensen beantwoorden een paar eenvoudige vragen over hun financiën. Op basis van de gegeven antwoorden geeft www.Geldfit.nl direct een advies dat past bij de persoonlijke situatie. Het hulpaanbod biedt tips en hulpmiddelen waarmee mensen zelf aan de slag kunnen gaan. Mocht er uit de test komen dat er behoefte is aan meer financiële hulp, dan worden inwoners doorverwezen naar een (lokale) hulporganisatie, bijvoorbeeld naar het Dorpsnetwerk, het Sociaal Wijkteam of de Sociale Dienst Drechtsteden.

www.Geldfit.nl: onderdeel van Nederlandse Schuldhulproute

Veel mensen weten niet waar ze terecht kunnen met hun geldzorgen. Daarom werken Nederlandse gemeenten, bedrijven en schuldhulporganisaties aan één centrale schuldhulproute. Deze route verwijst naar gepaste hulp bij beginnende geldzorgen, maar ook bij diepe schulden. Op www.Geldfit.nl kunnen mensen een test doen om te kijken hoe ze er financieel voor staan en vinden hoe ze met een lokale organisatie in contact kunnen komen. Als mensen liever de telefoon pakken, kunnen ze bellen naar 0800-8115.