Energiecoach Inge zoekt in Papendrecht handige maatjes

Een enthousiaste Papendrechtse vrijwilligster is gestart als energiecoach. Wie is zij en wat doet ze? Inge Kooijman stelt zich voor en licht graag toe wat ze voor jou kan betekenen. En ze zoekt mensen die samen met haar de handen uit de mouwen willen steken in Papendrecht.

energiecoaches

 

Stel je even voor. Wie ben je, wat doe je?

"Ik ben Inge, 58 jaar, moeder van twee volwassen kinderen en ik doe vrijwilligerswerk voor de Voedselbank, organiseer de boekenmarkt voor muziekvereniging Excelsior. Sinds dit jaar ben ik ook actief voor Drechtse Stromen. Dit is een onafhankelijke stichting van bewoners die andere bewoners in de Drechtsteden helpen om energie te besparen in hun woning."

Wat heeft jou gemotiveerd om energiecoach te worden?

"Wij hadden twintig jaar geleden al zonnepanelen en gaan bewust om met energie. Zo heb je meer comfort in huis en bovendien een lagere gas- en lichtrekening. Het is goed voor het milieu, én het geeft je een goed gevoel. Als energiecoach krijg je informatie die je kunt gebruiken voor je eigen huis, en dat van anderen. Ik wil graag anderen helpen in hun huis aanpassingen te doen."

Wat doe je als energiecoach? Wat kun je voor je mede Papendrechters betekenen?

"In Papendrecht wil ik graag concreet aan de slag met een aantal handige vrijwilligers die de handen uit de mouwen willen steken, zodra de coronamaatregelen dat weer mogelijk maken. Op afspraak bij mensen thuis radiatorfolie en tochtstrippen aanbrengen, een waterbesparende douchekop monteren, in een keer alle oude lampen vervangen door ledlampen. Kleine aanpassingen waarmee we ouderen en mensen met een krappe beurs kunnen helpen. Maar ook vertellen we over wat het oplevert als je korter doucht, de gordijnen ’s avonds sluit en de verwarming een graadje lager zet. Al met al scheelt dat tientallen euro’s per jaar. Als mensen meer willen doen, zoals isoleren, dan kunnen we daar met Drechtse Stromen ook over adviseren".

Hoe komen inwoners met jou in contact?

"Mensen die actief aan de slag willen én mensen die advies aan huis willen hebben, kunnen contact opnemen met secr@drechtsestromen.net dan maken wij een afspraak".

Benieuwd?

Op www.drechtsestromen.net staat meer informatie over energiebesparing en over energiecoaches. In het najaar start een nieuwe training. Maar ook zonder training kun je met Inge direct aan de slag.