Terrassen open vanaf 1 juni

Onder voorwaarden mogen ook in Papendrecht de terrassen vanaf 1 juni weer open.

Vanwege het coronavirus waren de terrassen bij horecazaken sinds 18 maart 2020 gesloten voor publiek. Het kabinet heeft op 19 mei jongstleden besloten dat horecaondernemers vanaf 1 juni 2020 hun terrassen weer mogen openen. Voorwaarde hierbij is dat alle tafels op 1,5 meter afstand van elkaar worden geplaatst. Niet alle horecagelegenheden hebben op hun huidige terras de ruimte om aan deze 1,5 meter-eis te kunnen voldoen.

De gemeente Papendrecht kijkt op dit moment samen met de horecaondernemers naar de mogelijkheden voor een tijdelijke terrasuitbreiding. Per locatie beoordelen we de mogelijkheden. We kijken onder andere naar de ruimte voor voetgangers en fietsers, de bereikbaarheid voor hulpdiensten en het voorkómen van onevenredige overlast. Als de gemeente de ingediende terrasuitbreiding heeft goedgekeurd krijgt de betreffende horeca-ondernemer toestemming om tot uiterlijk 1 november 2020 een tijdelijke uitbreiding van het reguliere terras te hebben. Wij streven ernaar om alle horecaondernemers vóór 1 juni 2020 duidelijkheid te geven.

Vragen over een terras bij u in de buurt?

Extra terrasuitbreiding bij u in de buurt roept mogelijk vragen op. Wij beantwoorden deze vragen graag. Heeft u als bewoner vragen over een terrasuitbreiding bij u in de buurt, neemt u dan contact op met de gemeente, via telefoonnummer 14 078 en vraag naar de vergunningverleners.