Gemeente dankt ZAPpers voor hun inzet met uitstapje naar Kinderdijk

De gemeente bedankte afgelopen vrijdag de Papendrechtse zwerfafvalpakkers – ofwel ZAPpers - zoals elk jaar voor hun inzet. Deze keer gingen zo’n tachtig ZAPpers mee met een uitstapje naar Werelderfgoed Kinderdijk.

Gemeente dankt ZAPpers voor hun inzet met uitstapje naar Kinderdijk

Lovende woorden waren er van wethouder Kees de Ruijter.

‘De eerste ZAPpers gingen zwerfafval rapen omdat zij zich stoorden het zwerfafval’, riep wethouder De Ruijter in herinnering. ‘De laatste jaren is er veel aandacht voor de meer mondiale problemen, het klimaat, plastic soep etc. Er zijn gemiddeld nu 250 ZAPpers in Papendrecht. Elke vrijwilliger is bijzonder, of je nu al langer bezig bent of net gestart. Met elkaar houden we Papendrecht een heel stuk schoner. Afvalrapen is helaas nog steeds hard nodig. Jullie vragen daarom bijvoorbeeld ook aandacht van werknemers van bedrijven die nog veel afval verkeerd weggooien en sigarettenpeuken achterlaten. Daarnaast zijn we in 2019 gestart met een actie waarbij basisschoolleerlingen in de klas afval scheiden. De scholen die hiermee gestart zijn rapen ook regelmatig afval rondom het schoolplein. Tot nu toe hebben zich 8 scholen aangemeld.’ Na een heerlijke lunch gingen de ZAPpers naar de bezoekersmolen en hulpgemaal De Fabriek, waarna de dag werd afgesloten met een hapje en drankje in de Panoramazaal van Buena Vista.