Energiebesparende maatregelen voor in huis

De gemeente ontvangt dit jaar van het rijk maar liefst € 135.000 subsidie om woningeigenaren te helpen bij energiebesparende maatregelen in huis.

Het geld is bedoeld om woningeigenaren per¬soonlijk te adviseren en om wijkaanpakken te organiseren. Maar ook om heel concreet inwoners te helpen in de vorm van een financiële tegemoetkoming als zij in huis kleine energiebespa¬rende maatregelen treffen. Denk hierbij aan radiatorfolie, tochtstrips of  ledlampen. Met kleine maatregelen kunt u eenvoudig energie besparen en het comfort van uw leefomgeving verbeteren.

Hulp van een energiecoach

Om zoveel mogelijk woningeigenaren te helpen, zet de gemeente Papendrecht speci¬aal opgeleide energiecoaches in. De gemeente werkt daarvoor samen met Drechtse Stromen. Deze energiecoaches organiseren verschillende activiteiten voor woningeigenaren, zoals buurtacties. Ook komen ze op verzoek bij u langs en helpen ze als het nodig is natuurlijk ook met het aanbrengen van bijvoorbeeld ra¬diatorfolie of tochtstrips. Wethouder Arno Janssen vindt het belangrijk dat iedereen in Papendrecht op de hoogte is van de mogelijkheden. ‘Het is zonde als mensen geld betalen voor een hoge energierekening, terwijl eenvoudige maatregel al een leuke besparing op kunnen leveren. Onze energiecoaches kunnen iedereen de juiste tips en adviezen geven en nog helpen met het aanbrengen ook. Ik hoop dat veel inwoners gebruik gaan maken van hun diensten.’

Ook energiecoach worden?

Wilt u ook energiecoach worden en bewoners helpen met energie besparen? We zoeken nog meer enthousiaste bewoners die aan de slag willen als energiecoach. Iedere energiecoach krijgt een opleiding en een vrijwilligersvergoe¬ding. Geïnteresseerd? Stuur dan een mail naar secr@drechtsestromen.net

Groepsaankopen voor hele wijken

Naast de energiecoaches organiseert de gemeente ook samen met het Energieloket Papendrecht groepsaan¬kopen zonnepanelen en isolatie.