Regionale noodverordening

De voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid, Wouter Kolff, heeft op 15 maart een noodverordening afgekondigd in verband met de nieuwe maatregelen rondom het coronavirus.

De voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid, Wouter Kolff, heeft een noodverordening afgekondigd. Met deze noodverordening geeft de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid de maatregelen vanuit de Rijksoverheid voor ons gebied vorm. Handelen in strijd met de noodverordening is een overtreding waar een last onder dwangsom voor kan worden opgelegd. De politie en de gemeenten werken samen aan het handhaven van de maatregelen. We informeren alle betrokkenen zo snel mogelijk uitgebreid over de noodverordening. Zowel de politie, als de gemeente (in naam van het lokale bestuur) kan organisatoren en ondernemers aanspreken op het niet naleven van de verordening.

In het bijbehorende persbericht staat wat de noodverordening inhoudt en wat de consequenties zijn bij overtreding. Hieronder ziet u voor welk gebied de noodverordening geldt.

Voor dit gebied geldt de regionale noodverordening coronavirus die zondag 15 maart is afgekondigd.