Pas op voor mensen met kwade bedoelingen

We zien gelukkig dat mensen omkijken naar elkaar en een helpende hand bieden. In alle gemeenten ontstaan mooie en liefdevolle initiatieven om elkaar ondersteuning te bieden in deze moeilijke tijd.

Helaas zijn er ook mensen die misbruik maken van de situatie. Door via een babbeltruc geld af te troggelen bijvoorbeeld. Het is belangrijk dat je zelf goed oplet. Laat niet zomaar onbekenden binnen en bel de politie (0900-8844) als u het niet vertrouwt.

Let op: de overheid komt niet langs de deur om geld te vragen, om testen te doen en biedt ook niet zomaar hulp zonder vooraankondiging. Dat doet een gemeente niet, dat doet de GGD niet. Geef dus nooit je bankpas mee aan andere mensen, hang geen geld aan de deur, geef geen geld aan vreemden, laat vreemde mensen niet binnen. Let goed op elkaar.