Eerste coronapatiënt in Papendrecht

Dinsdag 17 maart werd bekend dat ook in Papendrecht iemand positief getest is op het coronavirus. De GGD Zuid-Holland zuid doet contactonderzoek en onderzoekt hoe het virus is opgelopen.

Burgemeester Aart-Jan Moerkerke heeft telefonisch contact gehad met de patient: 'Helaas hebben wij in Papendrecht sinds vandaag ook officieel een Corona patiënt. Naar omstandigheden gaat het redelijk en kan de patient in thuis-isolatie uitzieken. Uiteraard wens ik deze inwoner veel sterkte toe in deze moeilijke situatie en hoop ik op een goed en snel herstel. 

Nogmaals wil ik benadrukken hoe belangrijk het is dat we met zijn allen de maatregelen in acht nemen. We kunnen alleen samen het virus indammen. Houd afstand van elkaar, schud geen handen meer, was je handen vaker dan normaal en minimaal 20 seconden, nies en hoest in de binnenkant van je elleboog.
Als gemeente staan we in nauw contact met de GGD en de Veiligheidsregio. Van moment tot moment blijven we kijken we wat er nodig is om verdere verspreiding te voorkomen. Laten we met zijn allen hopen dat hier snel een einde komt.'